Bartin Üniversitesinde Zihinsel Engelliler Ögretmenligi Sertifika Töreni

Yayın Tarihi : 01/07/2014

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi ve Bartin Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Zihinsel Engelliler Ögretmenligi Mesleki Gelisim Programini basariyla tamamlayan ögretmenlere sertifikalari törenle verildi.

Törende programa katilan kursiyerler adina konusmasini yapan Gazi Kula, özel egitim gereksinimini karsilamak üzere gönüllü olarak bu programa katildiklarini ve her zaman özel egitime ihtiyaci olan ögrenciler ile karsilastiklarini belirtti. Kula “Pratikte özel egitime ihtiyaci olan ögrenciler ile çalismaktayiz. Bu program sayesinde beceri egitiminde erken tani çok önemlidir. Erken taninin yapilabilmesinde aile ve ögretmene büyük görevler düsmektedir. Unutmamaliyiz ki saglikli bir birey de günlük hayatta geçirecegi bir kaza sonunda engelli bir birey olabilir. Engelli bireylerimize acimak yerine bu bireylerimizi toplumun zenginligi olarak görmeli ve bu bireyleri topluma kazandirma projeleri gelistirmek görevimiz olmalidir.” dedi.

Gazi KULA

Programa Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ögretim elemanlari da destek verdi. Törende konusan Bartin Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen , “Bartin Milli Egitim Müdürlügü, Egitim Fakültesi ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu isbirligi ile 80 saatlik egitimi tamamladik. Egitimin ülkemiz ve gelecegimiz adina faydali olacagi kanaatindeyim.” diye konustu.

Doç. Dr. Ibrahim TÜMEN

Zihinsel engelli demek zihinsel özürlü demek degildir

Törenin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes “Yedi milyar olan dünya nüfusunun %3’ü zihinsel engelli. Bu kadar kalabalik bir nüfusun diger bireylerle birlikte ögrenmesi, gelismesi ve yasamasi hepimizin istegidir. Zihinsel engelli, zihinsel özürlü demek degildir. Zihinsel engelli insanlarimiz da dogru teknikler ve dogru yaklasimla ögrenebiliyor; sadece bu, biraz daha fazla zaman aliyor.” dedi.

Prof. Dr. Firdevs GÜNES

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan “Özel egitim, sosyal devlet olabilmenin bas sartlarindan biri. Her vatandasin esit sartlar altinda egitim alabilmesi için verilecek egitimin kisiye özgü olmasi gerekir. Hayat, insani hiç beklemedigi bir anda özel egitime ihtiyaci olacak bir konuma getirebilir. Bu nedenle bu tip egitimlere önem vermeliyiz.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN

Programa Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartin Belediye Baskan Vekili Erol Demirkoparanoglu, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Okan Dogulu, Bartin Milli Egitim Müdürü Yasar Demir ve kursiyerler katildi.