BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde V. Ulusal Ilkögretim Bölümleri Ögrenci Kongresi

Yayın Tarihi : 24/11/2014

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi, 5. Ulusal Ilkögretim Bölümleri Ögrenci Kongresine ev sahipligi yapti. Kongreye bildiri, poster gibi sunumlariyla veya dinleyici olarak Akdeniz Üniversitesi, Bartin Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi gibi üniversitelerin egitim fakültelerinde okuyan 102 ögrenci basvurdu. Kongre toplam 8 oturum sürdü ve kongre kapsaminda Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Okul Öncesi, Matematik, Türkçe, Görsel Sanatlar gibi alanlar ile ilgili olarak 36 bildiri sunuldu. Ayrica, "Ilkögretimde Güncel Konular" temali bir panel düzenlendi.

Kongrenin açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, "Geçen yil Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi tarafindan dördüncüsü düzenlenen kongrenin bu yilki duragi bizim üniversitemiz oldu. Fakülte olarak ögretmen adaylarinin egitim alanindaki son gelismeleri izlemeleri, yeni yaklasim ve yöntemleri ögrenmeleri, alanlarindaki sorun ve çözümlerden haberdar olmalari, ögretmenlik mesleginin önemini anlamalari, kendilerini gelistirmeleri,  bilgi ve görüslerini arkadaslariyla paylasmalari bakimindan bu tür bilimsel kongrelere katilmalarinin önemli oldugunu düsünmekteyiz." dedi.

Prof. Dr. Firdevs Günes

Açilis konusmasinin ardindan oturumlara geçildi. Bildiriler iki oturum halinde, dört ayri salonda, ayni anda sunuldu. Oturumlarin ardindan "Ilkögretimde Güncel Konular" temali bir panel gerçeklestirildi. Oturum baskanligini Dekan Prof. Dr. Firdevs Günes'in yaptigi panelde Doç. Dr. Kürsat Yenilmez, Doç. Dr. Ali Meydan, Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Yrd. Doç. Dr. Vedat Aktepe ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut Polat panelist olarak yer aldi.