BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde TUBITAK SOBAG Projeleri Tanitildi

Yayın Tarihi : 04/06/2015

Bartin Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantida konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin ve ülkelerin gerçeklestirdikleri projelerin kalkinmalarinda büyük pay sahibi oldugunu söyledi. Rektör Kaplan, Türkiye’de proje yapilmasi konusunda büyük destekler verildigini de kaydederek “Bugün devlet olarak proje yaptirilmasi konusunda büyük bir gayret var. TUBITAK bu konuda büyük destekler veriyor. Arastirmacilar olarak bizler de bu noktada kaliteli projeler üreterek, gelisimimize katki saglamamiz gerekmektedir. Proje üretmeyi bir aliskanlik bir kültür haline getirmemiz gerekmektedir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Proje Koordinatörlügünden sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin üniversite olarak proje yapilmasi konusuna önem verdiklerini dile getirerek “Proje destek ofisimizle ögretim elemanlarimizi daha iyi bilgilendirmek, proje yapmaya tesvik etmek, alaninda uzman kisileri davet ederek bilgilendirilmeleri konusunda tesvik ediyoruz. Proje destek ofisimizin kurulmasiyla arastirma ve gelistirme noktasinda degisimin ilk adimlari atilmistir. Hedefimiz bilimsel arastirmalarda üniversitemizi en iyi yerlere getirmektir.” diye konustu.

Bartin Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ismet Dasdemir de, Proje Yönetim ve Destek Ofisinde 40 ögretim elemaniyla projeler hazirlanmasi konusunda arastirmacilara destek olduklarini ifade etti.

Yapilan konusmalarin ardindan, TUBITAK Uzmani Alperen Karatas ve Uzman Davut Taser, TUBITAK Arastirma Destek Programlari Baskanligi (ARGEP) bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal ve Beseri Bilimler Arastirma Destek Grubu (SOBAG) projelerini tanitti.
Toplanti, katilimcilarin sorularinin TUBITAK uzmanlari tarafindan cevaplandirilmasinin ardindan son buldu.