BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde TÜBITAK Projeleri Anlatildi

Yayın Tarihi : 31/03/2015

Üniversitenin konferans salonunda gerçeklestirilen toplantiya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirmalar Kurumu (TUBITAK) Arastirma Destek Projeleri Baskanligindan (ARDEB) Dr. Bora Kat konusmaci olarak katildi. Toplantinin açilisinda konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin ve beraberinde ülkelerin gelismesi için projelerin önemli oldugunu vurgulayarak, “Ülkemiz son yillarda proje üretme, patent alma konusunda önemli mesafeler almistir. Ancak bununla yetinmeyip daha çok çalismamiz gerekmektedir. Gelecegin Türkiye’sinin kurulmasinda üniversitelerin üzerine düsen, bilimsel esaslari yerine getirmektir. Üniversiteler bunu yerine getirmekle yükümlü olmakla beraber, bununla yetinmeyerek bunu sosyal hayata tasimalidir. Daha çok çalismali, yayinlar yapmali ve projeler üretmelidir. TUBITAK burada önemli bir yerde bulunarak bu çalismalari desteklemektedir. Biz bunlari yapiyoruz, ancak çok daha ileri boyutta yapmamiz lazim.” dedi.

Bartin Üniversitesi TUBITAK Projeleri Koordinatörü ve Orman Endüstri Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ayben Kiliç Pekgözlü ise üniversite bünyesinde kurduklari proje destek ofisiyle amaçlarinin yapilacak çalismalara öncülük etmek oldugunu söyledi. Arastirma ve gelistirme faaliyetleri ile proje sayisini artirmak istediklerini de belirten Pekgözlü, “Ulusal ve uluslararasi projeler ile arastirma destek programlari hakkinda akademik personelimizi ve ögrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Yine bu dogrultuda düzenledigimiz bilimsel toplantilarla projelendirme süreçlerinden bahsediyoruz. Üniversitemizde bu noktada 2014 yilina kadar 13 proje gerçeklestirmistir. Bu projeler çogunlukla hizli destek ve arastirma projeleri olmustur. 2014 yilinda ise 9 proje yürütülmüs, 2 proje tamamlanmistir ve 7 proje hâlâ devam etmektedir. Bunun disinda ögrencilerimiz de bu projelere dâhil olmustur. Hedefimiz, üniversitemizin bu çalismalara daha fazla katilmasini saglamaktir.” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Dr. Bora Kat, TUBITAK projelerinin kapsami ve projelendirme süreçleriyle ilgili bilgi verdi. Bilgilendirme toplantisi katilimcilarin sordugu sorularin cevaplandirilmasiyla son buldu.