BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Ögretmen Adaylarina Sertifikalari Verildi

Yayın Tarihi : 01/07/2014

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan yürütülen programda 2013-2014 akademik yilinda pedagojik formasyon egitimi alan 245 ögretmen adayina sertifikalari törenle verildi. Bartin Üniversitesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen sertifika törenine; Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut ile Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, akademik birim yöneticileri, Belediye Baskan Yardimcisi Erol Demirkoparanoglu, akademik personel ile ögretmen adaylari katildi

Törende ögrenciler adina konusma yapan Hilal Seçilay Aydogan, “Çogumuz farkli sehirlerden gelerek; kimimiz isini, kimimiz çocugunu ve ailesini birakarak bu egitimi aldik. Sonucunun güzel olacagini bildigimiz için yilmadan çalistik ve simdi yolun sonuna geldik. Formasyon egitimimiz süresince “Bir ögretmenin serveti onu hiç unutmayan ögrencileridir.” sözünden feyz alarak formasyon egitimimizi tamamladik. Bu zorlu süreçte bize ev sahipligi yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a, her birimizle ayri ayri ilgilenen Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes’e ve tabi ki derslerimizde bizleri engin bilgileri ile aydinlatan hocalarimiza arkadaslarim ve sahsim adina tesekkür ediyorum.” dedi.

Hilal Seçilay Aydogan

Ögrenen ögretmen olmanizi temenni ediyorum

Açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes “Egitim sistemimizin en önemli ögesi ögretmendir. Ögretmen geçmisin ögreticisi, bu günün gelistiricisi ve yarinlarimizin kurucusudur. Bu yüzden ögretmen egitimi çok önemlidir. Pedagojik formasyon egitiminde son yillarda büyük bir talep patlamasi yasandi. Ancak lisans düzeyinde birinci siniftan itibaren ögretmen yetistirmekle, pedagojik formasyon ile ögretmen yetistirmek çok farkli. 6 ay gibi kisa bir sürece maksimum gayret ile bütün dersleri sizlere vermeye çalistik. Bu verilen dersleri ögretmen oldugunuzda üzerine ekleyerek kendinizi daha da gelistireceksiniz. Bugün 245 ögrencimizi mezun ediyoruz ve bu hafta 240 ögrencimizin pedagojik formasyon için kaydini alacagiz. Sizlere meslek hayatiniz boyunca basarilar diliyorum ve meslek hayatiniz boyunca ögrenen ögretmen olmanizi temenni ediyorum.” dedi.

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan “ Pedagojik formasyon konusunda ülkemizde 1990 sonrasinda ögrencilerimiz çok büyük sikintilar çekti. Fakat bugün gelmis oldugumuz nokta gayet güzel. Artik 10-20 yil öncesinin bilgisiyle ögretmenlik yapilmamali. Ögretmenlik meslegini seçen insanlar her yönden halka model olmalidir.” diye konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Açilis konusmalarinin ardindan, Pedagojik Formasyon Egitimi Sertifikalarini almaya hak kazanan ögretmen adaylarindan; temsili 5 kisiye Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan sertifikalarini verdi.