Bartin Üniversitesinde Mezuniyet Coskusu

Yayın Tarihi : 16/06/2015

Atatürk Sehir stadinda gerçeklestirilen törene Türkiye’nin birçok ilinden gelen aileler, çocuklarinin mezuniyet sevincini ve gururunu yasadi. Yogun katilimin oldugu törende akademik personellerle birlikte yürüyen ögrencilerin kortej geçisi büyük alkis aldi. Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari ekibi ile Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Toplulugu, yaptiklari gösteriyle törene renk katti. Üniversite birincisi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi ögrencisi Fatma Özçelik’e Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu ve Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, önlisans birincisi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarimi Programi ögrencisi Selenay Ünlütas’a da Milletvekili Yilmaz Tunç ve Islam Ülkeleri Istatistik, Ekonomik Sosyal Arastirma ve Egitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklikaya tarafindan ödülleri verildi. Ardindan dereceye giren ögrenciler mezuniyet kütügüne isimlerini çakti.

“Bartin, Artik Bir Üniversite Sehridir”

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan törende yaptigi konusmada, üniversitenin büyüdügünü vurgulayarak Bartin’in artik bir üniversite sehri oldugunu söyledi. Rektör Kaplan “Göreve basladigimiz yil devir-teslim töreninde yaptigimiz konusmada ögrenci sayimizin 20 bin olacagini söylemistik. Bu gün için de bu görüs ve tespitimiz degismemistir. Içinde bulundugumuz akademik yil itibariyla ögrenci sayimiz 11 bin 269 olmustur. 2008’de ise 2 bin 100 ögrenci ile ögretime baslamistik. Önümüzdeki akademik yil için kontenjan talebimiz 3 bin 555’tir. Baska bir ifadeyle, her yil Üniversitemiz ve Bartin sehrimize, ortalama ilçelerimiz büyüklügünde bir nüfus katilmaktadir. Bartin, artik bir üniversite sehridir. Bunun en temel göstergesi Bartin merkezde yasayan her 100 kisiden 23’ünün üniversite mensubu olmasidir. Ayrica ilimizin, bilim, kültür ve sosyal hayatina katkilari yaninda; Ticaret ve Sanayi Odamizin verilerine göre de, Üniversitemizin ilimize ekonomik katkisi, 90 milyon 900 bin TL’dir.” dedi.

“Yarinlarin Aktörleri Ögrencilerimizdir”

Rektör Kaplan konusmasinda ögrencilere hitaben “Ümit ve temenni ediyorum ki, güzel ülkemizin “muasir medeniyetler” arasinda yer almasi ve hatta onlari geçme azminde de millet olarak temel gücümüz ve güvencemiz, yani yarinlarimizin aktörleri de sizler olacaksiniz. Akademik hayati 40 yila yaklasan bir hocaniz olarak sizlere, hayatinizin temel ilkelerinden birinin “adalet” olmasini tavsiye ederim. Adalet fikrine bagli yasamak, adil davranmak, insanoglunu yücelten evrensel bir olgudur. Ögrenim hayatinizin sonunda elde ettiginiz basarilariniz için sizleri kutluyorum. Basarilarinizin bir ömür boyu sürmesini diliyorum.” diye konustu.

“Ögrencilerimizin Basarisinda En Büyük Pay Hocalarimizin”

Rektör Kaplan ögretim elemanlarina seslenerek “Tartismasiz, hoca olarak en büyük mutluluk kaynagimiz, sevgili ögrencilerimizdir. Onlar adeta gittikleri yerlerde bizlerin birer temsilcisidir. Onlari yetkin ve donanimli bireyler olarak yetistirmek temel görevimiz ve sorumlulugumuzdur. Bu gün bu sorumlulugu yerine getirmis olmanin gönül huzuru ve rahatligi ile ögrencilerimizi yeni hayatlarina ugurluyorsunuz. Ögrencilerimizin basarisinda hiç süphe yok ki, en büyük pay sahibi sizlersiniz.” seklinde konustu.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu ise ögrencilere yeni hayatlarinda basarilar dileyerek “Ögrencilerimiz hayatlarinda yeni bir safhaya geçiyorlar. Derslerini ve aci tatli günlerini geride birakarak, yeni bir hayatin kapilarini açiyor. Bu cografyada, barisin ve huzurun teminati olan Türkiye’de, ögrencilerimiz güvencesi olarak barisa ve huzur katki saglayacaklardir.” dedi.

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu

Milletvekili Yilmaz Tunç da yaptigi konusmada ögrencileri kutlayarak yeni hayatlarinda basarilar diledi.

Konusmalarin ardindan ögrenciler yemin ederek keplerini havaya atti. Keplerin havaya atilmasiyla güzel görüntülerin olustugu alanda, duygu dolu anlar da yasandi.

Törene ayrica, Garnizon Komutani Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Bolu Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coskun, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Musa Yildiz, Cumhuriyet Bassavcisi Seyfullah Öselmis, Baro Baskani Ferhat Parlatir katildi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Toplulugu gösterinden bir kare

Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Toplulugu gösterisi

Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Toplulugu gösteriyle törene renk katti

Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü