BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Mevlana Degisim Programi Tanitildi

Yayın Tarihi : 20/12/2013

Bartin Üniversitesinde Mevlana ögrenci ve ögretim elemani degisim programi tanitim semineri düzenlendi. Seminerin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan; “Ögrencilerimizin dünya ölçeginde, kendi alanlarinda iyi yetismis bireyler olmalarini saglamanin yolu onlarin dünya üniversiteleri ile baglarini kuvvetlendirmekten geçiyor. Ekonomik anlamda dünya ile entegre olma konusunda çok iyi noktalara gidiyoruz. Bunun bizi ilgilendiren tarafi egitim boyutudur. Üniversite ve orta ögretimdeki ögrencilerimizin dünyadaki akranlari ile ayni bilgi ve becerilere sahip olmalarini hedefliyoruz.”  dedi.

Daha çok ögrencimizi yurt disina göndermek istiyoruz.

Yabanci dil sorununun bir sekilde çözülmesi gerektigini belirten Rektör Kaplan; “Geçen hafta senato toplantimizda bunu da gündemimize almistik. Istiyoruz ki ögrencilerimizi yurt disina gönderelim, onlar yurtdisindaki yasdaslarini, alandaslarini görsünler, o ülkenin kültürünü tanisinlar, ne yapilmasi gerektigi konusunda da bilgi sahibi olsunlar. Bu programi kullanma noktasinda üniversitemizin imkânlari hakikaten yeterlidir. Yani bu programlarla yurt disina kaç tane ögrenci gönderirsek o kadar mutlu olacagiz. Inanin gidip oralari gördükten sonra kendinize güveniniz gelecek, belki çok daha büyük isler basarma noktasinda azimle oradan dönmüs olacaksiniz. Ben bu vesile ile Mevlana programinin bugünkü noktaya getirilmesinde Ali Savas Bey’e, onunla çalisan ekibe, dekanlarimiza ve ögretim üyelerine çok tesekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra Mevlana Degisim Programi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Savas Bülbül Mevlana Degisim Programi ile Koordinatörlügün çalismalarini anlatti. Rektör Yardimcisi Prof. Ali Naci Tankut, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fidevs Günes, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci ile Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen ile Genel Sekreter Vekili Erturan Asilogullari’nin da katildigi seminer Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Ögr. Gör. Hüseyin Uysal’in  piyano dinletisiyle sona erdi.