BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Mevlana Anildi

Yayın Tarihi : 25/12/2014

Sekiz asir önce düsünceleriyle günümüze isik tutan Mevlana Celâleddîn-i Rûmî, Bartin Üniversitesinde anildi. Anma programinin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bazi yorumlarda Mevlana’yi birtakim degerlerden soyutlayarak adeta Batili hümanist kültürün bir mümessili gibi göstermeye çalisan yaklasimlar var. Hz. Mevlana’yi Islam’in esasini kuran degerlerden, özden ayri düsünmek ve onun disinda bir yoruma tabi tutmak hem eksik bir yorum olacaktir hem de Mevlana’ya yapilabilecek bir haksizlik olarak kabul edilmelidir.” dedi.

Prof.Dr.Ramazan Kaplan Bartin Üniversitesi Rektörü

Programda Kirikkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Adnan Karaismailoglu “Mevlana ve Düsünce Dünyasi”, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Baskani Prof. Dr. Derya Örs “Dünyada ve Türkiye’de Mevlana Algisi”, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesinden Prof. Dr. Hicabi Kirlangiç “Mesnevi’de Örnek Sahsiyetler”, Basbakanlik Müstesar Yardimcisi Dr. Ergin Ergül “Mevlana ve Insan Haklari” konularinda konustu. Konusmalarin ardindan Kültür Bakanligi sanatçisi Dr. Timuçin Çevikoglu ve ögrencileri tarafindan ney dinletisi verildi.

Etkinlige Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Seyfullah Öselmis, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, il müdürleri, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.