BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde, Istiklal Marsi’nin Kabulünün 93. Yildönümünde Mehmet Akif Anildi

Yayın Tarihi : 13/03/2014
li Marsimizin Kabulünün 93. Yilinda Mehmet Akif Ersoy anildi. Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi ile Bartin Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan düzenlenen etkinlikte Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdogan Köycü, “Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” konulu bir konferans verdi. Milli marslarin, her toplumun kendine ait olan ortak degerlerden biri oldugunu söyleyen Köycü, “Istiklal Marsi’miz da her okudugumuzda bizi heyecanlandirmakta ve milli duygularimiza tercüman olmaktadir.” dedi. Istiklal Marsi’nin ordumuza azim, kararlilik ve dinamizm verdigini belirten Yrd. Doç. Dr. Erdogan Köycü, “Istiklal Marsi, süheda fiskiran vatan topraklari için, binlerce insanimizin hayatini kaybettigi, yaralandigi veya sakat kaldigi Milli Mücadele döneminde yazilmis olmasina ragmen kahraman ordumuza ve milletimize cesaret ve ümit vermistir. Bu ümitle Sakarya Meydan Muharebesi kazanilmis ve yaklasik bir buçuk yil sonra 26 Agustos 1922’de Büyük Taarruz baslatilmistir.” diye konustu.

Konferans sonrasinda Bartin Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencilerinden Burcu Kaynar “Yasayan Mehmet Akif” konulu bir sunum yapti. Sezen Göktepe, Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül siirini, Resul Dogan da Çanakkale Sehitlerine adli siirini okudu. Ardindan Istiklal Marsi’ni ezbere okuyan Afrikali ögrenci Ayanle Bashir Warsame dinleyicilere duygulu anlar yasatti.

Program sonunda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ismail Ceritli, Islami Ilimler Fakültesi Dekanligi ile Bartin Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürlügüne ve programi hazirlayanlara tesekkür etti. Programi hazirlayan Yrd. Doç. Dr. Erdogan Köycü, Anadolu Imam Hatip Lisesi ögretmenlerinden Hüseyin Kaya, Sebahattin Hizarci, Mustafa Çolak ve Özcan Sariyildiz’a tesekkür eden Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, “Ortaklasa düzenleyecegimiz bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.” diye konustu. Programa ayrica Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selma Çelikyay, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Bartin Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kökden,  Müdür Yardimcisi Önder Çaki, üniversitemiz ve Anadolu Imam Hatip Lisesinden çok sayida ögrenci katildi.