Bartin Üniversitesinde “Ilahiyatli Olma Bilinci” Konusuldu

Yayın Tarihi : 18/03/2015

Bartin Üniversitesi konferans salonunda gerçeklestirilen etkinligin açilis konusmasini yapan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, üniversitede yapilan sosyal, bilimsel ve kültürel etkinliklere deginerek böyle etkinliklerle ögrencilerin ders disinda kendilerini gelistirmelerine firsat tanidiklarini söyledi.

Yapilan konusmanin ardindan Dokuz Eylül Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yildirim “Ilahiyatli Olma Bilinci” konulu konferansi verdi. Yildirim, toplumu ögretmenlerin ve diyanetçilerin yönlendirdigini vurgulayarak “Ilahiyat fakültelerinin ve Islami ilimler fakültelerinin içinden hem diyanet mensubu çikiyor hem de ögretmenler çikiyor. Ilahiyatçi olmak her ikisini de karsiladigi için ilahiyatçilarin bu degerin farkinda olmasi gerekiyor. Dinin olmazsa olmaz oldugunu düsünürsek, bu din hizmetinin nasil verilecegi konusu önemlidir. Bu hizmeti insanlara ulastiracak olan ilahiyatçilar da bu nedenle önemli. Bunun farkinda olarak ilahiyatçilar dinin nasil anlatilacagi konusuna dikkat etmelidirler.” dedi.