BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Global Girisimcilik Çalistayi

Yayın Tarihi : 24/11/2014

Bartin Üniversitesinde Bartin Genç Isadamlari Dernegi (BARGIAD) ve Bartin Girisimciler Toplulugu is birligi ile Global Girisimcilik Çalistayi düzenlendi. Çalistaya Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Baskani Cihat Çakir ve BARGIAD Yönetim kurulu Baskani Necmi Balik konusmaci olarak katildi.

Bartin’da Global Girisimcilik Haftasi ile ilgili olarak gerçeklestirilen Global Girisimcilik Çalistayinda Bartin Üniversitesi ögrencileriyle birlikte girisimcilik faaliyetleri degerlendirildi. Bu çalismalar dogrultusunda 8 farkli grupta toplam 440 ögrencinin 4 farkli temada fikir ortakligi sonucunda TSO ve BARGIAD ile birlikte Bartin Belediye Baskani Cemal Akin’a çesitli sorular yöneltildi.  Baskan Akin ögrencilerin sorularina verdigi cevaplarda; kentte alt yapi, üst yapi ve hava kirliligini ortadan kaldirmak için yaptiklari çalismalardan, hayata geçen AB Projelerine ve Tarihi Kentler Birligi Encümen Üyesi olarak kente kültür ve turizm açisindan canlilik katacak projelere kadar detayli bilgiler verdi.

Daha sonra ögrenciler tarafindan Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Cihat Çakir’a Bartin’da son yillarda açilan firmalar ve bunlarin artisi konusunda sorular yöneltildi.  Çakir: “Sehrimiz, sanayimiz üniversiteyle birlikte önemli derecede büyüme gösterdi. Çimento fabrikamiz verimsiz bir fabrika iken su an Türkiye’nin en modern fabrikasi haline geldi. Bölgemiz lojistik olarak transit bir noktada degil. Dolayisiyla burada nitelikli yani ar-ge ve innovasyonu yüksek ürünler ayakta kalabiliyor. Organize Sanayi Bölgesinde kendi sektöründe oldukça seçkin bir yerde bulunan ve Türkiye’de söz sahibi olan firmalar var. Yeni yatirimlari bunlari göz önünde bulundurarak planliyoruz.” dedi.

Çalistayda konusan BARGIAD Baskani Necmi Balik, “Bu tür etkinliklerin öncelikle Bartin için, sonra ülkemiz için faydali oldugunu düsünüyoruz ve bu etkinliklere de katilmaya çalisiyoruz. Bizler de sizler gibi ögrenciydik. Kendinize dair planlariniz var. Kafanizdan geçen tüm planlarin gerçeklesmesini diliyorum.” dedi.  Ülkemizde piyasa sartlarinin çok acimasiz oldugunu belirten Balik, “Bunu bir orman gibi düsünün. Siz de bu ormanda fakültelerinizden mezun olduktan sonra yer almaya çalisacaksiniz. Ya kendi sirketlerinizi kuracaksiniz ya da baska sirketlerde çalisacaksiniz. Bunun için öncelikle sizlerin bir takim farkliliklara sahip olmaniz gerekiyor. Önemli farkliliklari elde edemezseniz isiniz daha da zorlasiyor. O yüzden normal egitiminizin disinda kendinizi ne kadar daha gelistirebilirseniz sansinizin da o kadar fazla olacagini düsünüyorum. Girisimcilik hayatimizin her alaninda var. Bunlari basarmak için çalismaniz ve biraz farkindalik içinde olmaniz gerekiyor.” diye konustu.

Etkinlikte Lazzoni Mobilya yöneticisi Burak Kartal, Baymak Yöneticisi Sahin Özkan, TSO Genç Girisimciler Baskani Cem Yildiz ögrencilerle görüstü. Ardindan Bartin Üniversitesi Yüksek Lisans ögrencisi Hüseyin Duran, Global Girisimcilik hakkinda sunum yapti. Yapilan sunumlar sonrasi program kapsaminda tüm katilimci ögrencilere egitim sertifikasi verildi.