Bartin Üniversitesinde Girisimcilik Konusuldu

Yayın Tarihi : 26/03/2015

Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen etkinlige Endless Abroad Genel Müdürü Gökmen Özdemir konusmaci olarak katildi. Özdemir, yurtdisi egitimlerinden uluslararasi is kurmaya kadar her tesebbüsün girisimcilik ruhuyla gerçeklesebilecegini söyledi. Is ve egitim tecrübelerini katilimcilarla paylasan Özdemir, “Kendi isinize attiginiz ilk adim, en büyük adimdir ve girisimcilik gerektirir. Ancak, girisimcilik sadece bir ise baslamak degildir. Ise basladiktan sonra da devam etmektir. Girisimci kisi, ürettigi ürünü sunabilmeli ve amacina ulasmak için adimlar atabilmelidir. Attigi adimlari sonuca ulastiramayan kisi, tam anlamiyla basariya ulasmis sayilamaz. Attigimiz adimlarin baskalari tarafindan duyulmasi ve takdir edilmesi gerekmektedir.” dedi.

Girisimcilikte en büyük faktörün risk olduguna da dikkat çeken Özdemir, “Girisimcilik risk almaktir. Buradaki en büyük sorun, riski düsünen ve olumsuz sonuçlanabilecegi ihtimalini hisseden kisi ondan vazgeçiyor. Çok güzel projelere imza atabilecekken riskler bunu engelliyor. Bu noktada kisi, emin olmalidir. Hayatin bir risk oldugu gözetilerek hedefe dogru ilerlemek basariyi getirecektir.” ifadelerini kullandi.

Gerçeklestirilen seminerde katilimcilara yurtdisi egitim olanaklariyla ilgili bir bilgilendirme de yapildi.