BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Etkili ve Saglikli Iletisim Konferansi

Yayın Tarihi : 15/10/2015

Bartin Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi tarafindan “Üniversite Ögrencilerinin Etkili ve Saglikli Iletisim Sanati” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konusmaci olarak katilan Bartin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan insanlarin toplumda birbirleriyle olan iliskilerinin nasil olmasi gerektigini aktardi. Ceyhan, kisilerin iletisim sürecinde ayni noktalar konusunda bulusmasi, farkli noktalardan da bir uzlasi ortaminin çikmasi gerektigini vurgulayarak, “Genellikle dogruyu konusarak anlasma yoluna gitmeyi tercih etmiyoruz. Sorunlari çogu zaman kavga yoluyla çözmeye çalisiyoruz. Böyle olunca toplum üretmiyor, gelisemiyor ve huzura ulasamiyor. Bireysel fikirlerin degil, ortak fikirlerin uygulamaya konulmasi gerekmektedir. Aynilasan noktalarda olusan enerjiden ortak üretim yapmak gerekir. Farklilasan noktalarda olusan sinerjiden ise faydalanmak gerekir.” dedi.

Insanlarin önyargili olmamasi ve iletisim sürecinde duygudasligin önemine de deginen Ceyhan, “Önyargi, yetersiz bilgilere dayanarak önceden olusturulmus görüstür. Önyarginin olusmasindaki en büyük faktörler; çevre, medya ve ailedir. Özellikle çocuklar çok duyarlidir. Onlar fikirleri sorgulamadan kabul eder ve hafizalarinda saklarlar. Yetiskin olunca da bunlari kullanirlar. Suuraltinin neyle dolu oldugu bu bakimdan çok önemlidir. Bu kisilerle konusmak ve iletisim kurmak oldukça zordur. Bunun için önyargilardan arinmak ve duygudaslik kurmak sart.” diye konustu.

Daha sonra konusan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Said Kingir ise iletisimin insan hayatindaki önemini kaydederek, “Iletisim belli usuller çerçevesinde yapilmalidir. Etkili bir iletisim kurmak istiyorsak, bu usullere dikkat etmeliyiz. Eger bu stratejiyle iletisim kurulursa etkilesim saglikli olur ve basari ortaya çikar.” ifadesini kullandi.
Konferans, Ceyhan’a Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Said Kingir ve Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Delice tarafindan verilen tesekkür belgesinin ardindan son buldu.