BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Rüzgâri

Yayın Tarihi : 28/11/2014

Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi, Bartin Üniversitesinde “Kampüste Senfonik Aksamlar” turnesi kapsaminda bir konser verdi. Yaklasik 2 saat süren konsere üniversite ögrencileri büyük ilgi gösterdi. Bu yil besincisi düzenlenen turnenin üçüncü konseri spor salonumuzda gerçeklestirildi.

Orkestra sefligini Rengim Gökmen’in yaptigi konserde tenor Senol Talinli, Ayhan Ustuk ve Aykut Çinar, dünyanin en taninmis klasik müzik eserlerinin yaninda Türk müzigi eserlerini de seslendirdi. CSO olarak izleyicilerin sicak misafirperverliginden büyük gurur duydugunu belirten Sef Rengim Gökmen, “CSO ülkemizin göz bebegi olan bir sanat kurumu. Bu özelligi tarihin en eski senfoni orkestrasi olmasindan kaynaklandigi gibi, Mustafa Kemal Atatürk’ün CSO’ya yükledigi misyondan da kaynaklanir.” dedi.

Sef Gökmen ve solistleri sahnede tebrik eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bugün burada sanatin evrensel gücünü bir kez daha gördük. Anadolu ezgilerinin modern tarzda sunumu bizim ruhumuzu harekete geçiriyor. Bu nedenle emegi geçen tüm sanatçilarimiza tesekkür ediyorum.” diye konustu. Müzikseverler, Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasini ayakta alkisladi.