Bartin Üniversitesinde Anne Egitim Programi

Yayın Tarihi : 02/12/2013

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi ile Bartin Kamu Hastaneler Birligi Bartin Devlet Hastanesi tarafindan Çocugun Gelecegi Için Anne Egitim Programi açilis töreni düzenlendi. Törende konusan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, anne karninda egitimin çocugun dil ve zihinsel becerilerinin gelismesine önemli katkilar sagladigini söyledi.  Bu egitimin çocugun akademik basarisi ve gelecegine de yön vermesinde belirleyici oldugunu vurgulayan Günes, “Bebek bekleyen ailelere düzenli egitim çalismalari yapmalari önerilmektedir. Aile içindeki konusma, iletisim ve müzik, anne karnindaki bebegin egitimi için uygundur. Ancak bazi ailelerde anne karnindaki bebek için uygun egitim ortami bulunmamaktadir. Böyle ailelere gerekli egitimi vererek gelecegin bireylerinin saglikli yetismesi amaçlanmaktadir.” diye konustu.

“Annelige Ilk Adim” poliklinigi açilacak

Çocugun Gelecegi Için Anne Egitimi Programinin çocuk gelisimi, iletisim ve egitim konularinda uzman kisilerce hazirlandigini belirten Günes, “Program boyunca katilimcilara hamilelik süreci ile dogum öncesi ve sonrasinda annelere dil ve zihinsel becerileri gelismis, saglikli ve mutlu çocuk yetistirme konusunda egitim verilecektir. Bu süreçte Bartin Kamu Hastaneler Birligi Genel Sekreterligi Bartin Devlet Hastanesi bünyesinde “Annelige Ilk Adim” poliklinigi açilacak, Egitim alan ebe ve hemsireler, anneleri saglikli bir bebek dogumu, bebeklerin dil ve zihinsel becerilerini gelistirme yollari konusunda egiteceklerdir.” dedi.