BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Zaman Yönetimi Semineri

Yayın Tarihi : 27/01/2014

Bartin Üniversitesinde Yasam Koçu Hülya Çizikman tarafindan Zaman Yönetimi konulu bir seminer düzenlendi. Çizikman , ”Burada olmak benim için ayri bir keyif, çünkü dogma büyüme Bartinliyim. Yaklasik 17 yilimi burada geçirdim.” dedi.

Zamanin yönetilemeyecegini belirten Çizikman, “Zaman gelip gider, bize düsen ise o zamanda kendimizi yönetebilmek. Yani önemli olan kendimizi o zamana uygun bir sekilde hareket ettirebilmektir.” diye konustu. Türkiye’de ortalama insan ömrünün 70 yil oldugunu belirten Çizikman, “Insanlar bu 70 yillik ömrünün 23 yilini uyuyarak, 19 yilini çalisarak, 9 yilini eglenerek, 6 yilini beslenmeyle, 6 yilini ulasimla, 4 yilini hastaliklarla ugrasarak,  2 yilini tuvalette, 1 yilini da ibadet ederek geçiriyorlar.” dedi. Zamani iyi yönetebilmek için islerimizi “acil ve önemli isler”, “acil ve önemsiz isler”, “acil olmayan önemsiz isler”, “acil olmayan önemli isler” diye 4 gruba ayirmamiz gerektigini söyleyen Çizikman, “Yapilmasi gereken plan ve programlari da acil ve önemli isler grubuna dâhil etmeliyiz. Yöneticiler olarak ‘Onlar yapamaz’ diye isleri kendimiz yapiyor ve vakit kaybediyoruz. Bunun için altimizda çalisan kisilerin yetkinligini de artirmaliyiz.” diye konustu.

Öncelikle kendimize hedefler belirlenmesi gerektigini belirten Çizikman, “Bu hedefler yazili olarak açikça tanimlanmali, gerçekçi olmali, kurum hedefleri ile örtüsmeli, motive edici olmali, zaman siniri olmamali, ödüllendirici olmalidir. Ne istedigimizi, neler yapabilecegimizi bilmeliyiz. Isteklerimiz ve yeteneklerimiz gerçege uymalidir.” dedi. Seminere Bartin Valisi Ali Çinar, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, TSO Baskani Cihat Çakir, BAKIAD Baskani Birol Dikyurt katildi.