BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde “Kariyer ve Istihdam Günleri”

Yayın Tarihi : 21/05/2013

Bartin Üniversitesi ile Bartin ISKUR Il Müdürlügü tarafindan 1. Bartin Kariyer ve Istihdam Günleri düzenlendi. Etkinlikte etkili ve düzgün konusma, diksiyon egitimi, mülakat teknikleri, özgeçmis hazirlama kurallari, kisisel imaj yönetimi, girisimcilik, basarinin basamaklari, kariyer yaparken bilim adami olmak, yetenek yönetimi, liderlik, kariyer ve kariyer belirleme yollari, etkili iletisim yöntemleri gibi konular ele alindi.

Yildirim Yapi Emlak Sahibi Murat Yildirim, Mades AS’den Ismail Çakir, Avukat Göksel Candan, Pelenkoglu Grubu Yönetim Kurulu Baskani Ugur Pelenkoglu, Akmazlar Grup’tan Refik Akmaz, Yrd. Doç. Dr. Fatih Apaydin ve Ali Kandemir tarafindan Bartin Üniversitesi ögrencilerine kariyer bilgileri verdi.

Bartin Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Ramazan Erdim yaptigi konusmada, "Bu tür programlarimizi her sene daha kapsamli ve daha çok katilimli bir sekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz. Ülke ekonomimizin en önemli sorunlarindan olan issizlikle mücadelede is ve isçi bulma, is gücü piyasasi arastirmalari, is gücünün mesleki egitimi, rehberlik ve danismanlik hizmetleri, issizlik sigortasi islemleri, çalisma hayatinin düzenlenmesi, uyusmazliklarin çözümü ve benzeri faaliyetleri ile önemli bir misyonu olan Türkiye Is Kurumu, çagdas ve islevsel bir istihdam kurumu olarak her geçen gün kendini yenilemekte ve ulusal istihdam politikalarinin olusturulmasinda önemli bir rol oynamaktadir.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Gündogan, yurt disinda egitim gördügü yillarda üniversite arkadaslarinin mezun olurken o ülkenin Isçi Bulma Kurumuna mutlaka gittiklerini, devletin mezunlara nasil bir is bulabilecegi veya nasil bir is kurabilecegi konusunda danismanlik yaptigini belirtti. Daha sonra konusan Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, “Bilen insan, güçlü insandir. Eger bilgi sahibiysek üniversite denilen o pembe günler geçtikten sonra kendimize bir kariyer arama sansimiz olur. Artik bir konu üzerinde uzmanlasmak, o alanda markalasmak durumundayiz.” diye konustu.

Bartin Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen programa Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Bartin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Gündogan, Bartin Il Genel Meclisi Baskani Ali Kartal, AK Parti Bartin Il Baskani Yasar Arslan, Bartin Çalisma ve Is Kurumu Müdürü Ramazan Erdim, is adamlari, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.