BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde AB Gençlik Programlari Semineri

Yayın Tarihi : 03/03/2014

Avrupa Birligi Bakanligi tarafindan yürütülen “ Valiliklerde AB Isleri için Kapasite Olusturulmasi Projesi” Bartin’in da arasinda bulundugu 20 pilot ilde uygulaniyor. Proje kapsaminda Bartin Üniversitesinde  AB Gençlik Programlari Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Avrupa Birligi Bakanligi Türkiye Ulusal Ajansi uzmanlari tarafindan verilen seminerin açilis konusmasini yapan Bartin AB Proje Koordinatörü Cevdet Duran, "Bartin Valiligi olarak Bartin’daki gençlerimizi AB firsatlarindan faydalanabilme olanaklarini artirmak ve onlari AB firsatlari konusunda bilgilendirmek amaciyla bu semineri yapiyoruz. Ayni zamanda Bartin’da 2 Eurodesk temas noktamiz var. Bu noktalar gençlerimize AB firsatlari konusunda her türlü bilgiyi sunmak için çalismalarina devam etmektedir." dedi.

Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ise konuyla ilgili yaptigi konusmada, “Ümit ediyoruz ki sizler bu bilgilerle pek çok AB projesini gelistirebilirsiniz. Bu seminer sayesinde AB projelerini gerçeklestirmenin ve AB ülkelerine gidip egitim almanin çok da imkansiz bir sey olmadigini göreceksiniz.” ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Azize Toper Kaygin'dan sonra AB Bakanligindan Uzman Petek Karatekelioglu, AB Uzmani Bahadir Ülger ve Seval Eroglu, Erasmus ve Erasmus Plus’in ana yapisi ile Erasmus + bireysel ögrenme hareketlilikleri konularinda ögrencilere ve ögretim elemanlarina bilgi verdi.


Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN


Bartin AB Proje Koordinatörü Cevdet DURAN


AB Uzmani Bahadir ÜLGER


AB Uzmani Petek KARATEKELIOGLU