BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Yeni Akademik Yil Açilisini Yapti

Yayın Tarihi : 05/10/2015

Bartin Üniversitesi 2015-2016 akademik yili törenle açildi. Bartin protokolünün genis katilimiyla gerçeklesen törenin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, son günlerde meydana gelen terör saldirilarini kinayarak, hayatini kaybeden sehitlerimize Allahtan rahmet ve gazilerimize acil sifalar diledi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN

“Ögrenci Sayimiz Yüzde 611, Akademik ve Idari Personel Sayimiz Yüzde 1024 Artti”

Bartin Üniversitesinin sürekli bir büyüme içinde oldugunu kaydeden Rektör Kaplan, Bartin Üniversitesinin niteliksel gelisiminin yaninda sayisal olarak da büyüdügünü söyledi. Rektör Kaplan, “Üniversitemizin yedi yilda aldigi mesafe son derece sevindiricidir. 2008’de 2 bin 100 olan ögrenci sayimiz, yüzde 611 artis ile 12 bin 839’e ulasti. Bütün üniversitelerimizin ortak sorunlarindan biri olan barinma ihtiyacinin karsilanmasi durumunda, ögrenci sayilarina iliskin üniversite olarak belirledigimiz hedeflere birkaç yil içinde ulasmak mümkündür. 2008 yilinda, üniversitemizde ögrenci alan 17 program mevcutken; bu yil itibariyle ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde toplam 103 programda ögrenci alinmakta ve ögretim yapilmaktadir. Kurulus asamamizdan bugüne gelinceye kadar geçen süre içinde akademik ve idari personel sayimizda yüzde 1024’lük bir artisla 891 personele ulasmistir.” dedi.

“Bazi Fakültelerimizi Yeni Kampüsümüze Tasiyacagiz”

Bartin Üniversitesinin yapimi devam eden Kutlubey Kampüsü hakkinda da bilgiler veren Rektör Kaplan, önümüzdeki akademik yil içerisinde bazi fakültelerin yeni kampüse tasinacagi müjdesini verdi. Rektör Kaplan, “Bilindigi gibi, geçen yil Mühendislik Fakültemiz yeni binasina tasinmis ve burada ögretime baslanmisti. Kutlubey Kampüsümüzde insaatlari devam eden binalarimizdan Edebiyat Fakültesi Idari Binasi, Mühendislik Fakültesi Idari Binasi, Sözel Derslik ile Ögrenci ve Personel Yemekhane binalarimizin yapimlari hemen hemen tamamlanmis ve teslime hazir hâle gelmistir. Bu akademik yil içinde ve muhtemelen bahar aylarinda, mevcut kampüsümüzdeki bazi fakültelerimizi yeni kampüsümüze tasiyacagiz. Bunlardan bosalan mekânlara da Meslek Yüksekokulumuz ile Saglik Meslek Yüksekokulumuzu yerlestirecegiz. Insaati devam etmekte olan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu binamiz, açik ve kapali spor tesisleri ve uygulama alanlariyla önümüzdeki yil içinde hizmet vermeye baslayacaktir. Bunlarin yaninda yeni kampüsümüzde, çok yakin bir tarihte, üniversite personelimizin yararlanacagi lojmanlarin ilk etabi için 30 daire ile Rektörlük binamizin da ihaleleri gerçeklestirilecek ve insaat süreçleri baslatilacaktir.

“30 Bin Nüfuslu Modern Bir Kent Insa Edilmektedir”

Rektör Kaplan, yeni kampüsün yapiminda her seyin düsünüldügünü bildirerek “Kampüs bölgemizde, sehrimizin hemen yani basinda; alt yapisi, teknolojik donanimi, geleneksel mimari ile modern mimariyi bulusturan kimlikli binalari, sosyal tesis ve peyzaj alanlari ile 30 bin nüfuslu modern bir kent insa edilmektedir. Kamulastirma çalismalarindan sonra, yeni kampüsümüzde insaatlara 2012 yilinda baslamistik. Asagi yukari her yil ortalama 17 bin metrekare alan üreterek 4 yil içinde 68 bin 892 metrekare kapali alan üretmis oluyoruz. Bunun toplam maliyeti 81milyon 696 bin 380 TL’dir.” diye konustu.

“Yeni Kampüs Herkesin Hosça Vakit Geçirecegi Bir Yer Olacak”

Kutlubey Kampüsünün Bartin’a deger kattigini da aktaran Rektör Kaplan, “Üniversitemiz için oldugu kadar sehrimiz için de çok önemli buldugumuz ve bizi heyecanlandiran iki projemizden de söz etmek istiyorum. Bunlardan birincisi Karayollari ile gerçeklestirdigimiz ve yapimina baslanip yapim süreci hizla devam eden köprülü kavsak projesidir. Bildigim kadariyla bu uygulama, sehrimiz için bir ilktir. Ikincisi ise Devlet Su Islerince kampüs içinde yapimina baslanacak olan dere islah çalismasidir. Bu proje kapsaminda; ana yola paralel fakat düzensiz akmakta olan dere yatagi islah edilecek, üzerine muhtelif yerlerde kurulacak köprüler, göletler ve çevresinde gerçeklestirilecek peyzaj alanlari ile üniversitemizin bu bölgesi; üniversite personelimiz, ögrencilerimiz ve Bartinli hemserilerimizin hosça vakit geçirecekleri ziyaret yerlerinden birisi olacaktir. Her iki projenin bedeli 34 milyondur. Bu projelerin, 63 bin nüfuslu sehrimiz için kiymeti ve anlamini takdirlerinize sunuyorum.” dedi.

Bartin Valisi Seyfettin AZIZOGLU

“Türk Milleti Olarak Her Türlü Zorluga Gögüs Gelecegiz”

Daha sonra konusan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu ise yeni akademik yilin herkese hayirli olmasini dileyerek “Üniversitelerimizde gerçekten çok kaliteli egitimler veriliyor. Ögretim elemanlarimiz üzerlerine düsen sorumlulukla ögrencilerimizi gelecege hazirliyorlar. Üniversitelerimiz ögrencilerimizin yetismesi için her türlü imkâni tanimaktadirlar.” Ifadelerini kullandi.
Vali Azizoglu, son günlerde yasanan terör olaylarini da deginerek “Bölgemizde ve çevremizde olan olaylar bizleri üzmektedir. Ancak büyük Türk Milleti tarihimizde bu tür güçlüklere nasil gögüs germisse, bizim bu topraklardan atmak için yedi düvel birlesmis ve basaramamissa, bugün de çevremizde olan oyunlari yine bozacagiz. Bu cografyada huzuru ve barisi tekrar insa etmis olacagiz. Bugün çevremizde yasanan bu sikintilar, buralarda insa edilecek barisin dogum sancilaridir.” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Ögretim Elemanlari Reha Sarikaya, Övgü Özparlak ve Hüseyin Uysal bir müzik dinletisi sundu

Açilis törenine Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç, Garnizon Komutani Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Belediye Baskani Cemal Akin, Cumhuriyet Bassavcisi Seyfullah Öselmis, Vali Yardimcisi Mesut Gençtürk, Amasra Kaymakami Taner Eser, Kurucasile Kaymakami Selim Çomakli, Ulus Kaymakami Selçuk Sakar, Il Jandarma Komutani J. Alb. Tekin Aktemur, Il Genel Meclis Baskani Kenan Dursun, Il Emniyet Müdürü Isa Aydogdu, Ticaret Sanayi Odasi Baskani Cihat Çakir, Il Müdürleri, siyasi partilerin il baskanlari, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.