BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Spor Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Kuruldu

Yayın Tarihi : 10/02/2014

Bartin Üniversitesi Spor Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi kuruldu. Bartin Üniversitesi Spor Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezinin Resmi gazetede yayinlanan yönetmeligine göre,  Üniversitenin kamu kurum ve kuruluslari, spor kulüpleri, spor federasyonlari, özel sektör ve uluslararasi kuruluslarla iliskilerinin gelistirilmesine katkida bulunmasi, beden egitimi ve spor bilimlerinde bilgi üretimine yönelik imkanlar hazirlamasi amaçlaniyor.

Doping Merkezi Kurulacak

Spor Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi bünyesinde bir doping merkezi kurulacak. Burada sporcu beslenmesi, anti-doping yaklasimi, ergojenik yardimcilar, spor psikolojisi, uzman diyetisyenlerce sporcuya özel dogru beslenme önerileri, doping maddeleri ve sagliga zararli ilaçlardan korunma, vitaminler ve benzeri maddelerin dogru kullanimina yönelik konularda danismanlik ve egitim hizmetleri verilecek. Sporcularda görülebilecek stres, isteksizlik, kronik yorgunluk, sürantrenman, antrenmana uyum ve benzeri sorunlarda tibbi destek saglanacak.

Ayrica Spor laboratuvarlari kurmak, laboratuvar ve saha testleri ile sürat, kuvvet, dayaniklilik, reaksiyon zamani tayini, siçrama yüksekligi tespiti, esneklik ölçümleri, vücut kompozisyonu analizi, vücut yag orani ve ideal kiloyu belirlemek, sportif hareketlerin dinamik analizini yapmak, yaslilar için saglikli yasamaya yönelik egzersiz programlari hazirlamak, çocuklarda spora uygunluk degerlendirmesi, brans seçiminde danismanlik hizmeti ve yetenek testleri yapilmasini saglamak, yeteneklerine göre branslara yönlendirme yapmak Merkezin diger amaçlari arasinda bulunuyor.