BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Sosyal Medyayi En Iyi Kullanan Devlet Üniversiteleri Arasinda

Yayın Tarihi : 02/04/2012

Insan Toplum ve Teknoloji Dernegi (ITDD) Akademik Arastirmalar Koordinatörlügünde Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gürsul, Nuray Akman Selçuk, Murat Selçuk’un yaptigi “Türkiye Geneli Sosyal Medyada En Iyi Ilk 10 Üniversite” adli arastirmaya göre Bartin Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasinda en yüksek kurumsal Facebook ile Twitter kullanim oranina sahip ilk 10 üniversite içerisinde yer aldi. Arastirma, 47 vakif üniversitesi ve 94 devlet üniversitesi olmak üzere toplam 141 üniversite arasinda yapildi.

Bartin Üniversitesi, Facebook’ta % 0,361 kullanim orani ile devlet üniversiteleri arasinda 7’nci, Twitter’da ise % 0,075 takipçi orani ile 8’inci sirada yer aldi. Facebook’ta Üniversitemizin ardindan % 0,327 kullanim orani ile Sakarya Üniversitesi 8’inci, % 0,325 kullanim orani ile Kafkas Üniversitesi 9’uncu, %0,308 kullanim orani ile Artvin Çoruh Üniversitesi ise 10’uncu sirada yer aldi. Facebook kullaniminda ilk üç sirayi ise sirasiyla Bogaziçi Üniversitesi, Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi aldi. Twitter’da ise 9’uncu sirayi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 10’uncu sirayi Pamukkale Üniversitesi aldi. Bogaziçi Üniversitesi, Ortadogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve ITÜ en yüksek Twitter takipçi oranina sahip ilk üç devlet üniversitesi arasinda yer aliyor.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, henüz dördüncü yilini tamamlamamis bir Üniversite olarak sosyal medya kullanimindaki bu basarinin önemli oldugunu belirtti.

Arastirma sonuçlarini http://www.ittd.org/akcalismlar.aspx adresinden görüntüleyebilirsiniz.