Bartin Üniversitesi Sehit Sporculari Andi

Yayın Tarihi : 26/03/2015

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu dördüncü sinif ögrencileri tarafindan düzenlenen “Inancin Zaferi Çanakkale” adli etkinlikte, sehit olan sporcular anildi. Programin açilisinda konusan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, ögrencilerin yaptiklari çalismalarla duyarliliklarini gösterdiklerini belirterek, “Çanakkale'de binlerce sehidimiz ve onlarin kahramanlik öyküleri var. Spora yeni baslayan, sporda eski olan kahramanlarimiz, vatan elden gidiyor haberini duyduklarinda idmanlarini birakip cepheye kosmuslar. Onlarin tek gayeleri vatani korumakti. Bizim ise ögrencilerimizden bekledigimiz onlarin da cepheye kosan sporcular gibi sporcular yetistirmesidir.” diye konustu.

Sehit sporcularin hayat hikâyelerinin anlatildigi etkinlikte, Çanakkale türküleri ve siirleri de seslendirildi. Ögrencilerin çektigi “Kinali Hasan” adli kisa film, izleyenlere duygulu anlar yasatti.