BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Sampiyonlarina Ödüllerini Verdi

Yayın Tarihi : 03/06/2015

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan açiklanan madalya siralamasinda üst siralarda yer alan Bartin Üniversitesi, basarisini bu yil da devam ettirdi. Aralarinda Üniversitelerarasi Güres Sampiyonasinda Dünya Sampiyonu olan Aslan Atem ve Türkiye Sampiyonalarinda derece elde etmis sporcu ve takimlarin da oldugu ögrenciler için ödül töreni düzenlendi. Törenin açilisinda konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, sporcu ögrencilerin elde ettikleri derecelerin ülkemiz adina alinmis bir basari oldugunu söyledi. Rektör Kaplan, “Umuyorum ki ögrencilerimiz önümüzdeki yilarda bu basarilarini artirarak devam ettireceklerdir. Bu basarilar sadece Üniversitemiz ve Bartin adina alinmis bir basari degil, ayni zamanda ülkemiz adina alinmis bir basaridir. Ülkemiz tarihten gelen misyonuyla beraber sporda, bilimde, sanatta, kültürde, ticarette, sanayide, dis politikada ve uluslararasi politikada dünya ölçeginde basarilara imza atan bir ülke haline gelmistir. Umut ediyorum ki bütün alanlarda çalismaya var gücümüzle devam ederek basarilarimiza basari katacagiz.” dedi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan

Bartin Üniversitesi Spor Kulüpleri Akademik Danismani Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkus ise konusmasinda genç bir üniversite olmasina ragmen Bartin Üniversitesinin Türkiye ve yurtdisindaki önemli organizasyonlarda iyi dereceler almayi basardigini vurguladi.

Bartin Üniversitesi Spor Kulüpleri Akademik Danismani Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkus

Bartin Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz da, ögrencilerin azmiyle katildiklari tüm müsabakalardan dereceyle dönmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Bartin Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz

16 Sporcu ve 11 Takim Ödüllerini Aldi

Yapilan konusmalarin ardindan derece giren sporculara madalya ve kupalari verildi. Üniversite Sporlari Federasyonu tarafindan gerçeklestirilen sampiyonada Dünya Üniversiteler Güres Sampiyonasinda altin madalya alan Aslan Atem ve 73 kiloda Judo Türkiye Sampiyonu olan Hasan Karabudak’in madalyasini Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan verdi.

60 kiloda Kick Boks Türkiye Sampiyonu Nurettin Diler, 51 kiloda Türkiye üçüncüsü Muhammed Vehbi Kardes, 63 kiloda Türkiye üçüncüsü Faruk Milli ve 70 kiloda Türkiye üçüncüsü Hasibe Eylül Elmas’a ise madalyalarini Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu takdim etti.

Üniversiteler Güres Türkiye Sampiyonasinda 96 kiloda Türkiye birincisi Mustafa Batu, 130 kiloda Türkiye birincisi Ali Nail Aslan, 75 kiloda Türkiye ikincisi Hasan Basri Yildirim, 66 kiloda Türkiye ikincisi Hulusi Kaplan, 71 kiloda Türkiye üçüncüsü Ibrahim Çeliker ve 65 kiloda Türkiye üçüncüsü Sedat Özdemir de madalyalarini Milletvekili Yilmaz Tunç’un elinden aldi.

Üniversiteler Karate Bayanlar Türkiye Sampiyonu Sena Bayram ise tesekkür belgesi ve hediyesini Bartin Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul’dan aldi.
Ardindan badminton, tenis, karate, hentbol, basketbol, voleybol, futbol takimlari ve halk oyunlari ekiplerine derecelerinden dolayi tesekkür belgesi ve hediyeleri verildi.

Bahar Senliklerinde gerçeklestirilen müsabakalarda dereceye girenlerin ödüllerinin de verildigi etkinlikte, Halk Oyunlari Ekibi ve Karate Takimi bir gösteri yapti. Törene ayrica Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Il Emniyet Müdürü Isa Aydogdu, Il Jandarma Komutani Jan. Alb. Tekin Aktemur, Il Genel Meclisi Baskani Kenan Dursun, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Gençlik Spor Il Müdürü Ali Özdemir, akademik ve idari personeller ile ögrenciler katildi.