Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Sezai Karakoç Sempozyumu’nda Konustu

Yayın Tarihi : 21/05/2013

Sezai Karakoç'un dogum yeri olan Diyarbakir'in Ergani ilçesinde düzenlenen Sezai Karakoç Sempozyumu'nda sairler, yazarlar ve akademisyenler Karakoç'u anlatti. Sezai Karakoç Sempozyumu'na katilan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Sezai Karakoç gibi bir insan, yüz yilda bir gelir. Bir zamanlar edebiyat alaninda, medya alaninda Sezai Karakoç, görmezden gelinmeye çalisildi ya da farkinda degilmisiz gibi davranildi. Ama hakikatin gücü o kadar yüksek ki bir zaman, bir yerde bütün gücü ortaya çikiyor. Artik sadece bizlerin degil, dünya edebiyatinin, Ortadogu cografyasinin, Islam toplumunun kendisiyle iftihar edecegi bir kisilik olacak. Bu toplantimizda zihin tazelememizin ötesinde, özellikle genç arkadaslarimiz arasindan yeni Sezai Karakoçlarin çikmasina vesile olabilirsek, onlari Sezai Karakoç gibi bir sahsiyetin varligindan haberdar edebilirsek bu toplantilar amacina erisir.” diye konustu.