BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan BAKKA Kalkinma Kurulu Baskanligina Seçildi

Yayın Tarihi : 21/11/2013

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, BAKKA Kalkinma Kurulu Baskanligina seçildi. Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) 2013 yili 2. Kalkinma Kurulu Toplantisinin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “ Son yillarda devletin ekonomi politikalari dogrultusunda çok ciddi açilimlar gerçeklesti. Biz 15 yil önce proje üretme konusunda sikinti çeken bir ülke konumundaydik. Fakat bugün memnuniyetle görüyoruz ki sanayicilerimiz ve isadamlarimiz AR-GE çalismalarina yöneliyorlar ve artik dededen kalma usullerle günümüzün acimasiz ekonomik düzeninde yer alinamayacagini idrak etmis durumdalar. Buna paralel olarak üniversitelerimizde hem yayin faaliyetleri hem de proje üretme, patent alma konularinda çok ciddi gelismeler söz konusu. Buna ragmen daha çok çalismamiz, daha çok üretmemiz gerektigini düsünüyorum.” diye konustu.

Daha sonra konusan Bartin Valisi Ali Çinar, “ Hedeflerimize kisa zamanda ulasmak zorundayiz. Sahip oldugumuz potansiyelimiz bizim su anki mevcut yerimizle mütenasip degil. Potansiyelimiz daha yüksek, ama bulundugumuz nokta daha geri. Bunun için Atatürk’ün gösterdigi muasir medeniyetler seviyesine ulasma ve 2023 hedefini konusuyoruz. Bunu hamaset nutuklariyla gerçeklestiremeyiz. Gerçek anlamda çalisarak, üreterek, etkin ve verimli bir sekilde bilgilerimizi paylasarak, zamanimizi ve kaynaklarimizi düzenli bir sekilde kullanarak bu hedeflere ulasabiliriz.” dedi.

Toplantida Baskanlik Divani için seçim yapildi. Yapilan seçimde Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Baskan, Bartin Sanayici ve Is Adamlari ve Yöneticileri Derneginden Tarik Ustaoglu Baskan Vekili seçildi. Kâtip Üyeler için yapilan oylamada Zonguldak Damizlik Sigir Yetistiricileri Birliginden Murat Çarsanbali ve Bartin Aktif Is Adamlari Derneginden Birol Dikyurt asil üye; Karabük Orman Isletme Müdürlügünden Mehmet Emin Uzunsoy ve Zonguldak Ari Yetistiriciligi Birliginden Temel Akman yedek üye olarak seçildi.


Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KAPLAN


Bartin Valisi Ali ÇINAR


Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL


BAKKA Genel Sekreteri Faruk TEZEL