Bartin Üniversitesi Ögrencileri, Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müzigi Korosu Konseriyle Costu

Yayın Tarihi : 22/04/2013

Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi Türk Halk Müzigi Korosu, Bartin Üniversitesinde konser verdi. Konsere Garnizon Komutani Dz. P. Alb. Mehmet Sandikli, Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Il Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Kredi ve Yurtlar Kurumu Il Müdürü Mustafa Balikkaya, Bartin Üniversitesi Genel Sekreter Yardimcisi Erturan Asilogullari, Daire Baskanlari ve ögrenciler katildi. Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen konsere Denizli yöresinden “Devrent Deresine Duman Bürüdü” türküsüyle baslayan koro, daha sonra Bartin yöresinden “Mapushane Içinde Yaniyor Gazlar” adli türküyü seslendirdi. Koronun hareketli türküleriyle cosan Bartin Üniversitesi ögrencileri keyifli anlar yasarken Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencilerinin halk oyunu gösterisi de göz doldurdu. Konserin sonunda Garnizon Komutani Dz. P. Alb. Mehmet Sandikli ile Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin tarafindan Sef Adnan Sahin, koro ve saz ekibine hediyeleri takdim edildi.