BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarim Bölümü Grafik Tasarimi Programi Atölyeleri Açildi

Yayın Tarihi : 08/04/2013

Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarimi Programi için olusturulan Bilgisayar Destekli Tasarim Atölyesi, Temel Sanat Egitimi ve Baski Atölyesi ile  Dijital Baski Atölyesi açildi. Açilisin ardindan Türkiye’de çok az sayida üniversitede bulunan Bilgisayar Destekli Tasarim Atölyesindeki bilgisayarlari inceleyen Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Binalarimiz ne kadar mükemmel olursa olsun binanin içini dolduran bilim zihniyetidir. Bilim zihniyeti olmadiktan sonra, binalarin mükemmel olmasi pek bir sey ifade etmez. Bu bakimdan bizim hedefimiz, bütün imkanlarimizi bu çerçevede kullanmaktir. Burada bunun güzel bir örnegini görüyoruz. Biraz önce de hocalarimizin söyledigi gibi burasi, Türkiye’de çok az üniversitenin sahip oldugu bir atölye.” dedi.

Elinizdeki bütün imkânlari kullanmalisiniz

Yeni üniversitelerin yeni imkanlar elde etme noktasinda avantajlari oldugunu belirten Rektör Kaplan, “Ögrencilerimize düsen, bu zenginlik içerisinde güzel isler yapmak ve buradan iyi yetismis elemanlar olarak çikmaktir. Egitim gördügünüz alan özel sektöre hitap eden bir alan olduguna göre, is hayatina tutunmak için elinizdeki bütün imkânlari kullanmalisiniz. Kendi basiniza çalisma ve is yapma becerisini, güvenini kazanmalisiniz. Bu da iyi donanimla oluyor. Sevgili ögrencilerimiz; bu zamanlarin kiymetini bilerek elinizdeki bütün imkânlari koruyun, kollayin. Biz destekleriz ama neticede is size düsüyor.” diye konustu. Daha sonra grafik tasarim atölyesinde ögrencilerin çalismalarini inceleyen Rektör Kaplan,  Dijital Baski Atölyesindeki makinalar ile bardak, tabak, plaket, sapka, t-shirt gibi yüzeylere uygulanabilen baski çalismalarini inceledi. Ayrica folyo kesim makinesinin yaptigi kesimler ve büyük ebat iç mekan dijital baski makinesinin yaptigi baskilar ile ilgili Grafik Tasarim Bölümü Baskani Ögr. Gör. Nebi Arslan’dan bilgi aldi.

Açilisa Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ile Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Galip Said, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ibrahim Tümen, Ögretim Elemanlari ve ögrenciler katildi.