Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Kaptan Yetistirecek

Yayın Tarihi : 17/03/2015

Bartin Üniversitesi bünyesindeki Meslek Yüksekokulu Yat Isletme ve Yönetimi programi, teknik alt yapinin tamamlanmasinin ardindan Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi tarafindan yat kaptani yetistirmek için yetkilendirildi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, verilen yetkinin Yalova ve Gerze Meslek Yüksekokullariyla birlikte sadece Bartin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda oldugunu söyledi. Prof. Dr. Tunay, ögrencileriyle birlikte Bartin halkina yönelik yat kaptanligi ve gemicik kurslari verebileceklerini de belirterek, “Yüksekokulumuzun Kurucasile’de bulunan Yat Isletme ve Yönetimi programi, Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi tarafindan "yat kaptanligi egitimi" verme yetkisi almistir. Teknik alt yapimizi tamamladiktan sonra yapmis oldugumuz basvuru sonuçlandi. Bakanlik tarafindan yapilan denetlemede program yeterliligimiz incelenmis ve basvurumuz kabul edilmistir. Yüksekokulumuz, 11 Mart 2015 tarihi itibariyla yat kaptanligi egitimini vermeye yetkili kilinmistir. Bu imkândan geçmis dönem mezunlarimiz da yararlanacaktir. Mezun ögrencilerimiz 6 ay deniz stajinin ardindan Bakanlik sinavina girerek yat kaptani olma imkânina kavusacaktir” dedi.