BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi ile Orman ve Su Isleri Bakanligi Arasinda Gönüllü Isbirligi Protokolü Imzalandi.

Yayın Tarihi : 11/09/2014

Bartin’da yaban hayati gelistirme sahasinin hedef türlerinin envanter çalismalari yapilarak ve yaban hayvanlarinin yayilis haritalari olusturularak bölgedeki hedef türlerin daha etkin biçimde korunmasi amaciyla Bartin Üniversitesi ile Orman ve Su Isleri Bakanligi 10. Bölge Müdürlügü arasinda protokol imzalandi. Protokole göre GPS özelligi tasiyan tasmalar veya fotokapan kullanilarak bölgedeki yaban hayvanlarinin yayilis haritalari ve envanteri olusturulacak. Bu çalismanin sonuçlari, bölgedeki hedef yaban hayvani türlerinin daha etkin biçimde korunmasinda kullanilacak.

Bu çalismada Bartin Üniversitesi, Orman ve Su Isleri Bakanligi 10. Bölge Müdürlügünün Bartin sinirlari içinde sorumlulugu altinda bulunan yaban hayati gelistirme sahasindaki hedef türlerin ve bölgede yayilis gösteren diger büyük memeli türlerin belirlenmesi için çalisma alanlarini belirleyecek, bölgede yapilacak olan envanter çalismalarinda ögrenci gruplari ve ekipmanla bilimsel destek saglayacak.

Protokol, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile Orman ve Su Isleri Bakanligi 10. Bölge Müdürü Oguz Bayazit arasinda imzalandi. Protokol toplantisina Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Orman Fakültesi Yaban Hayati Anabilim Dali Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaan Özkazanç, Orman ve Su Isleri Sube Müdürü Ilksen Atesoglu,  Av ve Yaban Hayati Sube Müdürü Nurullah Gürkan katildi.