Bartin Üniversitesi ile Napoli Federico II Üniversitesi Arasinda Isbirligi Anlasmasi Imzalandi

Yayın Tarihi : 21/11/2013

Bartin Üniversitesi ile Italya’da 1224 yilinda kurulan ve Italya’nin uluslararasi üniversitelerinden biri olan Napoli Federico II Üniversitesi arasinda; ögrenci-ögretim üyesi mübadelesi, ortak bilimsel arastirmalar yürütme ve toplantilar tertip etme konularinda akademik isbirligi anlasmasi imzalandi. Bu anlasma; iki üniversite arasinda ögrenci, ögretim üyesi, arastirmaci, teknik ve idari personel degisimi, seminer, bilimsel toplantilar düzenlenmesi, belge ve bilimsel yayinlarin degisimi, ögretim, laboratuvar ve arastirma programlarinin gelistirilmesi gibi konulari içeriyor. Ayrica; Bartin Üniversitesinde lisansüstü ögrenim gören ögrenciler derslerinin bir kismini Napoli Federico II Üniversitesinde alarak çift diploma hakkina da sahip olabilecek. Yaklasik 800 yillik bir geçmisi olan Napoli Federico II Üniversitesinin 13 fakültesi, 87 bölümü, 14 müzesi, 2 botanik bahçesi, 16 arastirma merkezi, 3121 akademik personeli ve 96867 ögrencisi bulunuyor.

Napoli Federico II Üniversitesi ile yapilan anlasmanin ardindan Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Ismail Ceritli, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas, Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Melemez Üniversitenin çesitli birimlerinde incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra Roma’da Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy’u ziyaret etti.