Bartin Üniversitesi ERASMUS Plus’a Kabul Edildi

Yayın Tarihi : 12/12/2013

Bartin Üniversitesi 2014 - 2020 dönemi için Erasmus High Education (ECHE) kapsaminda ERASMUS Plus ögrenci ve ögretim elemani degisim programina kabul edildi. Bu program sayesinde ögrenci ve ögretim üyesi hareketliligine 2014 yilindan itibaren mevcut bütçenin iki kati kaynak ayrilacak.  Ayrica ögrenci staj hareketliligi, uluslararasi düzeyde faaliyet gösteren arastirma ve sanayi kurumlariyla çok daha yüksek bütçelerle gerçeklestirilecek.

Bartin Üniversitesinin 2013 yilinda ögrenci ve ögretim üyesi hareketliliginde %90 performans göstermis olmasinin bu programa katilmasinda etkili oldugunu belirten Bartin Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Halil Baris Özel; “ Koordinatörlügümüzün yapmis oldugu 5 aylik çalisma sonucunda Üniversitemiz Erasmus Plus programina 23. siradan katildi. Avrupa Birligi Bakanligina yaptigimiz basvuruda ve her ay gerçeklestirilen inceleme ve degerlendirme toplantilarinda Bartin Üniversitesini benimle birlikte, Koordinatörlülügümüz idari personeli Talha Yüce temsil etti. Bu programa katilmamizda desteklerinden dolayi üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a tesekkür ediyoruz.” dedi.