BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Çanakkale Zaferi Etkinlikleri Sona Erdi

Yayın Tarihi : 20/03/2014

Bartin Üniversitesinde Çanakkale Zaferi ve Sehitler Haftasi etkinlikleri sona erdi. Islami Ilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Yunus Abdurrahimoglu, Ögrenci Konseyi Baskani Emre Kanbil, Kritik ve Analitik Düsünme Kulübü Baskani Mustafa Bircan, Ekonomik ve Sosyal Arastirmalar Kulübü Baskani Aydin Güngör tarafindan düzenlenen etkinlikler 17 Mart Cumartesi günü Bartin Kültür Merkezinde Sakarya Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoglu’nun Bir Destandir Çanakkale konulu konferansiyla basladi.

17 Mart Pazartesi günü Sef Ibrahim Özel’in yönettigi Bartin Halk Müzigi korosunun Kahramanlik Türkülerini seslendirdigi etkinlige Garnizon Komutani Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Il Jandarma Komutani J.ALB. Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Bartin Sehit Aileleri ve Gazileri Dernegi Baskani Hayrettin Gencel, Bartin Gazeteciler Dernegi Baskani Güngör Yavuzarslan, Türk Egitimsen Il Temsilcisi Sezai Hangisi katildi. Konser öncesinde Bartin Üniversitesi ögrencisi Eyüp Aydin Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Sehitlerine adli siirini okudu. Ardindan Dogu Türkistanli 6 yasindaki Mücahit Kasgarli’nin okudugu siir izleyenleri duygulandirdi.

18 Mart Sali günü Çanakkale Zaferi ile ilgili sinevizyon ve belgesel gösteriminin ardindan Ögrenciler Gözüyle Çanakkale adli bir ögrenci paneli düzenlendi. Panelin açilis konusmasini yapan Ögrenci Konseyi Baskani Emre Kanbil, “Çanakkale zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasinin yasandigi, güç dengelerinin tamamen degistigi, kurtulus savasinin ilk mesalesinin tutusturuldugu prestij ve azmin bir mücadelesi olmustur.” diye konustu. Panelde Oturum Baskani Mustafa Bircan Çanakkale Zaferinin edebi önemi, Sabahattin Ugurlu jeostratejik ve tarihi önemi, Zeynel Demir mühendislik önemi, Azat Kapan ise dini önemi konusunda konustu.

19 Mart Çarsamba günü Akademisyenler Gözüyle Çanakkale konulu bir panel düzenlendi. Panele Garnizon Komutani Dz. Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut ile Prof. Dr. Ismail Ceritli, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci katildi. Panelin açilis konusmasini yapan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, “Çanakkale Zaferinin unutulmamasi gereken en önemli yönü manevi yönüdür.” dedi. Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre’nin yönettigi panele Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas, Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülmecit Karaaslan, Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Emrah Çetin ile Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Yildirim konusmaci olarak katildi.

Bartin Üniversitesi Çanakkale Zaferi ve Sehitler Haftasi etkinlikleri 20 Mart Persembe günü Bilal-i Habesi Camii’inde okunan mevlid ve hatimin ardindan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek’in sehitlik mertebesi konusundaki sohbeti ile sona erdi.


Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup CIVELEK


Prof. Dr. Ebubekir SOFUOGLU


Dogu Türkistanli Mücahit Kasgarli'nin okudugu siir izleyenleri duygulandirdi.


Eyüp Aydin, Mehmet Akif ERSOY'un Çanakkale Sehitlerine adli siirini okudu.


Sef Ibrahim Özel'in yönettigi Bartin Halk Müzigi korosu Kahramanlik Türkülerini seslendirdi.


Ögrenci Konseyi Baskani Emre KANBIL


Ögrenciler Gözünden Çanakkale Paneli


Akademisyen Paneli


Çanakkale Zaferi Fotograflari Sergisi