BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Bosna Hersek’te

Yayın Tarihi : 20/09/2013

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve beraberindeki heyet Bosna Hersek Uluslararasi  Burch Üniversitesi ve Uluslararasi Saraybosna Üniversitesini ziyaret etti.

Önce Uluslararasi Burch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Uzunoglu ziyaret edildi. Daha sonra Uluslararasi Saray Bosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu’yu ziyaret eden Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitenin mevcut egitim tesisleri ve planlari hakkinda bilgilendirildi. Türk ögrencilerin önceki dönemlerden daha yogun olarak yurtdisinda egitim görmeye basladigini ifade eden Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Uluslararasi Saraybosna Üniversitesinin de Türkiye'den çok sayida ögrenciye ev sahipligi yapiyor olmasindan duyduklari memnuniyeti belirtti.

Yüksekögretimdeki ögrenci ve akademik personelin uluslararasi diger yüksekögretim kurumlariyla degisimini saglayan Mevlana programi çerçevesinde, Bartin Üniversitesi ögrencileri, en fazla iki yariyil, akademik kadro ise üç ay boyunca Saray Bosna’da kalabilecek. Protokol; ayni zamanda yüksek egitim, bilimsel arastirma ve gelisim alanlarinda akademik iliskileri güçlendirmenin yani sira iki ülke arasindaki kültürel iliskilerin de gelistirilmesini amaçliyor.

Daha sonra Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yildiz’ i ziyaret eden heyet Yunus Emre Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile birlikte Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fikret Kocabas, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Bartin Üniversitesi Mevlana Degisim Programi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Savas Bülbül, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan ve Egitim Fakültesi Dekan Yardimcisi Yrd. Doç. Dr. Harun Er bulundu.