BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Bilisim Agi, Eduroam’a Üye Oldu

Yayın Tarihi : 21/07/2012

Bartin Üniversitesi bilgi islem agi, kablosuz ag kullanicilarimiza yeni bir hizmet sunmak amaciyla Eduroam (Education Roaming-Egitim Gezintisi) Konfederasyonuna üye oldu. Bu üyelikle birlikte, Eduroam üyesi olan diger kurumlara (yurt içi ve yurt disi) giden Bartin Üniversitesi personeli ve ögrencileri, herhangi bir kayit islemine gerek duymadan kendi üniversitesinde kablosuz aga baglanmak için kullandigi kullanici adi ve parola ile o kurumdaki kablosuz internet hizmetinden yararlanabilecek. Eduroam’a Türkiye'de sadece 60 üniversitenin üyeligi bulunuyor.

Eduroam Nedir? 

Eduroam (Education Roaming), kullanicilarin misafir olarak gittikleri kurumlarda kolaylikla internete baglanabilmeleri için gelistirilmis radius tabanli bir kimlik dogrulama altyapisidir.

Eduroam üyesi kurumlarin kullanicilari, kendi kurumlarindaki kullanici adi ve sifrelerini kullanarak tasinabilir bilgisayarlari ile baska bir Eduroam üyesi kurumda kablosuz aga baglanabilmektedir. Dünya üzerinde su an 33 ülkede birçok üniversite Eduroam üyesidir.