BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi BESYO 2012 Özel Yetenek Sinavi Sona Erdi

Yayın Tarihi : 31/08/2012

24 Agustos Cuma günü koordinasyon parkuruyla baslayan ve 26 Agustos Pazar günü Brans sinavlariyla sona eren özel yetenek sinavina 592 erkek ve 145 bayan olmak üzere toplam 737 aday ön kayit yaptirdi. Bunlardan 34’ü çesitli branslarda milli olan sporculardan olusmaktadir. 

Adaylar BESYO spor salonunda yapilan koordinasyon parkur sinavinda zamana karsi yarisirken belirlenen parkuru en kisa sürede bitirmeye çalistilar. Fotosel çizgisinden girisle baslayan yaris, yine adayin parkur sonundaki fotosel çizgisinden çikisiyla tamamlandi. Parkuru tamamlayan sporcularin aldiklari fotosel verileri sistem tarafindan 100 puan üzerinden degerlendirilip herkesin görebilecegi sekilde aninda monitörlere yansitildi.

Futbol, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Atletizm, Jimnastik, Güres, Karate, Tekvando, Bocce, Badminton ve Halkoyunlari olmak üzere 12 farkli spor bransindan yarisan adaylar en yüksek performanslarini sergilemeye çalistilar. 

Adaylar kendilerine ait bilgilerini ve sinav puanlarini Beden Egitimi ve Spor Yüksek okulumuzun internet sitesinden online olarak görebilmektedir. Yerlestirme sonuçlari ise 31 Agustos 2012 Cuma günü  http://besyo.bartin.edu.tr/ adresi üzerinden aday ve kimlik numaralari girilerek ögrenilebilecek. 

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat KUL;  yaptigi açiklamada, Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi, Antrenörlük Egitimi 1. Ögretim ve Antrenörlük Egitimi 2. Ögretim bölümlerine 93 erkek, 60 bayan ve 27 milli sporcu olmak üzere toplam 180 ögrenci alinacagini, sinavda önemli bir olumsuzlugun yasanmadigi, yalnizca bir erkek adayin sinav kurallarina uymadigi ve disiplinsiz davranislarindan dolayi sinavdan tamamen ihraç edildigini belirtti. 

Ayrica, katilimin yüksek olmasi ve kayitlarin son günlere birakilmasindan dolayi asiri yogunluk yasandigini belirten Yrd. Doç. Dr. Murat KUL; önümüzdeki yil daha çok katilim bekledikleri,  yogunlugun yasanmamasi için de ön kayitlarin online alinacagi,  sinavin en modern teknolojik araçlarla desteklendigi ve diger üniversitelerin Beden Egitimi Spor Yüksekokullarina oranla katilimin oldukça yüksek oldugu ve bu durumun ilimiz ve Üniversitemiz adina memnuniyet verici, tercih edilen bir Üniversite ve Yüksekokul olmaktan da gurur duyduklarini ifade etti.

Detaylar ve Resimler Için Tiklayiniz....