BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Bes Yillik Stratejik Yönetime Geçiyor.

Yayın Tarihi : 24/07/2012

Bartin Üniversitesinde 20.06.2011 tarihinde baslanan 2013-2017 Dönemi Stratejik Plan çalismalari tamamlandi. Üniversitenin ilerleme ve gelismesine önemli katki saglayacak bu Plan, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in nezaretinde Stratejik Plan Hazirlama Komisyonu ile Strateji Gelistirme Dairesi Baskanligi’nin koordinatörlügünde gerçeklestirildi. Plan hazirlama çalismalari, Bartin Üniversitesi Stratejik Plan Hazirlama Komisyonu tarafindan, katilimci ve çogulcu bir yaklasimla, iç ve dis paydas olmak üzere çok sayida kisinin görüsleri alinarak yürütüldü. 

Bartin Üniversitesi 2013-2017 Dönemi Stratejik Planinda, “ülkemizin gelecegine yön veren bireyler yetistirme” misyonu ile ögrenciler bütün egitim etkinliklerinin merkezine yerlestirildi. Kisiye saygi, sosyal sorumluluk, yenilik ve dinamizm, zihinsel gelismislik, is birligi yapma, bilimsel üretkenlik, dünyaya açilma ve farklilik gibi temel degerler ön plana alindi. Örgün ve uzaktan egitim programlarini çagdas bilim anlayisina göre etkili ve verimli yürütme, personelin mesleki gelisimini sürdürme, içinde bulundugu bölgenin tarim, orman ve turizm yönüyle gelismesini önceleme, Bartin ili ve çevresi basta olmak üzere Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkinmasina katkida bulunma ile saygin bir egitim, bilim ve teknoloji üniversitesi olma vizyonu benimsendi.

Bu anlayisa ve ülkemizdeki ulusal stratejiler, kalkinma plani, orta vadeli program, ulusal, bölgesel ve sektörel plan ile programlara uygun olarak hazirlanan Bartin Üniversitesi 2013-2017 Dönemi Stratejik Plani, 21.03.2012 tarihinde Kalkinma Bakanligina gönderildi.

Kalkinma Bakanligi Kurumsal ve Stratejik Yönetim Dairesi Baskanliginin 25.06.2012 gün ve 3226 sayili yazisiyla, Bartin Üniversitesi 2013-2017 Stratejik Planinin, yapilan degerlendirmeler sonucu performans programi çalismalarina temel teskil edecek nitelikte oldugu belirtildi. Bu degerlendirme üzerine Bartin Üniversitesinin 2013-2017 Dönemi Stratejik Planinin son hali ilgili kurumlara gönderildi ve Üniversitenin Web sayfasinda (www.bartin.edu.tr) kamuoyuna duyuruldu. Önümüzdeki günlerde 2013-2014 Yili Performans Programi hazirlik çalismalarina baslanacak. 

2013-2017 Dönemi Stratejik Planini asagidaki linkten indirebilirsiniz.