BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi, BAKKA Toplantisina Ev Sahipligi Yapti

Yayın Tarihi : 19/07/2012

Bartin Üniversitesinde, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) Kalkinma Kurulu Toplantisi düzenlendi. Toplantiya Zonguldak Belediye Baskani Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Baskani Mithat Gülsen, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ismail Toksöz, Bartin Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ibrahim Kayis, Bartin Aktif Is Adamlari Dernegi (BAKIAD) Yönetim Kurulu Baskani Birol Dikyurt katildi.

Açilis konusmasini, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Faruk Tezel yapti. Tezel, “Kalkinma Kurulumuz, ajansimizin tanisma organi niteligindedir. Toplantilarda konusulanlar, gerek yönetim kurulumuzun gerekse genel sekreterligimizin çalismalari açisindan yol gösterici nitelikte olacaktir.” dedi.

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Kurulunuzun su an aktif bir üyesi degilim; ama kalkinmanin söz konusu oldugu her yerde, bu ülkenin her kademesinde resmî görevi olsun ya da olmasin hiç kimse, kendisini bu tür sorunlarin disinda görmemelidir.  Bu tür toplantilari gereksiz isler olarak görürsek netice almamiz mümkün degildir.” diye konustu. 

Toplantinin sonunda söz alan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mete Gündogan, “Bir gelisme esnasinda, ‘zamanin ruhunu yakalamak’ diye bir terim vardir. Zamanin ruhunu yakalamak, o zaman ve ondan sonraki 5-10 yilda gerçeklesecek olan gelismeleri yakalamak demektir. Böyle bir bölgenin bes önemli sacayaginin olmasi gerekiyor. Ilki iyi bir kömür yataginin olmasi, ikincisi demir çelik fabrikasinin varligi, üçüncüsü ormancilik ve tarim, dördüncüsü unutulmaya yüz tutmus gemi insa ve entegre sanayimizin olmasi, besinci ayagi da turizmdir. Bunlarin hiçbirini de birbirine feda etmeden çalismalar yapmak gerekir.” diye konustu.