BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Ata’yı andı

Yayın Tarihi : 10/11/2021
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83’üncü yıldönümünde Üniversitemizde düzenlenen törenle anıldı.

Üniversitemiz Ağdacı Yerleşkesi Atatürk Büstü önündeki tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelengin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla katılımcılar Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından okunan İstiklal Marşı ile birlikte üniversitedeki tüm bayraklar yarıya indirildi.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Yazıcı, “Bu müstesna günde sadece ülkemizde değil, fikir ve başarılarıyla tüm dünyaya örnek olmuş ve adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Atatürk’ün sadece Türkiye için değil aynı zamanda dünyaya örnek olan bir lider olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyetimizin ilanına giden süreçte ve sonrasında millet iradesinin hâkimiyeti, insan hak ve özgürlükleri ile demokrasi gibi birçok önemli konuda hedefler gösteren Atatürk, ülkemizi bu idealler etrafında birleştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece ülkemize değil, fikir ve başarılarıyla tüm dünyaya örnek olmuş ve adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Bugün O’nun ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. ‘Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister’ diyen Atamızın, mirasını geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu itibarla ülkemizi güçlendirmek için azami gayret sarf ediyor ve Üniversite olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızda ortak sorumluluğumuz olan bu hedeflere katkılar sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Anma törenine çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Cumhuriyet Meydanında il protokolü ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen anma töreninde yer aldı.


SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı