Bartin Üniversitesi Mehmet Akif’i Andi

Yayın Tarihi : 31/12/2013

Bartin Üniversitesinde, Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy vefatinin 77. yilinda bir panelle anildi. Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre’nin baskanlik ettigi panelde Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci Mehmet Akif Ersoy’un ögretmenlik ile ilgili görüsleri, 100. Yil Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Selma Bas merhamet sairi olarak Mehmet Akif Ersoy ve onun siirlerinde ön plana çikan sosyal sorumluluk projesi, Bartin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk Mehmet Akif’in yasadigi dönemdeki toplumsal olaylarin edebiyatina etkisi, Yildiz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölüm Baskani Prof. Dr. Yakup Çelik ise Mehmet Akif Ersoy’un sahsiyeti hakkinda konustu.

Mehmet Akif’in hiçbir dönemde hiçbir otoriteye yaranmadigini belirten Prof. Dr. Yakup Çelik, “Mehmet Akif’in merkezi otoriteye karsi durusu onun çok önemli bir aydin, çok önemli bir sahsiyet oldugunu göstermektedir. Bu çok yüce bir insan modelidir.” diye konustu.

Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin SEMERCI