Bartin Üniversitesi Güres Takimi Türkiye Ikincisi Oldu

Yayın Tarihi : 11/04/2013

Milli Güresçi ve BESYO Ögretim Görevlisi Bilal Demirhan’in çalistirdigi Bartin Üniversitesi Güres Takimi, Üniversiteler Arasi Güres Sampiyonasi’nda Türkiye ikincisi oldu. Sütçü Imam Üniversitesi Spor Salonunda gerçeklestirilen ve 39 üniversiteden 440 sporcunun katildigi sampiyonada, serbest stil B klasmani 74 kiloda mücadele eden Mehmet Oktay ile grekoromen stil A klasmani 84 kiloda mücadele eden Aslan Atem sampiyon oldu ve Bartin Üniversitesi her iki klasmanda topladigi puanlarla ikinci oldu.

Serbest Güres B Klasmani:

• 55 kg’da Umuthan Inan üçüncü,
  • 60 kg’da M. Rasit Yilmaz üçüncü,
  • 66 kg’da Kâmil Ayaz üçüncü,
  • 74 kg’da Mehmet Oktay Türkiye sampiyonu,
  • 84 kg’da Ibrahim Kitapçi ikinci oldu.

Bartin Üniversitesi toplam 54 puan alarak her iki klasmanda ikinci oldu. Serbest kategoride, B kategorisinde olan takimimiz A kategorisine yükseldi.

Grekoromen A klasmaninda ise Bartin Üniversitesi, toplam 63 puan alarak klasmaninda ikinci oldu.

• 55 kg’da Tolgahan Karatas ikinci,
  • 66 kg’da Abdullah Demirli üçüncü,
  • 84 kg’da Aslan Atem Türkiye sampiyonu,
  • 96 kg’da Ismail Koçaslan üçüncü,
  • 120 kg’da Burak Yurdakul üçüncü oldu.