Bartin Üniversitesi Ganire Pasayevayi Agirladi

Yayın Tarihi : 03/11/2014

Bartin Üniversitesi, Türk Dünyasinda önemli bir yeri olan Azerbaycan Millî Meclisi Milletvekili, hukukçu, hekim, gazeteci Ganire Pasayeva’yi agirladi. Bartin Üniversitesinde düzenlenen Ismail Bey Gaspirali Çalistayina konusmaci olarak katilan Pasayeva öncelikle Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i makaminda ziyaret etti. Rektör Kaplan’a çesitli hediyeler veren Pasayeva, Osmanlinin ilk baskenti Bursa, Anadolu’daki ilk baskent Iznik, Dedekorkut’un kenti Bayburt, sehzadeler sehri Amasya, ve 1453 yili itibariyla en çok göçü Azerbaycan’dan alan Isparta hakkinda yazdigi kitaplarinin oldugunu, bir sonraki kitabini ise Bartin hakkinda yazacagini belirtti.

Daha sonra konferans salonunda düzenlenen çalistayda konusan Ganire Pasayeva, bütün Türk Dünyasinin kederde de birlik olmasi gerektigini belirtti. Pasayeva, “Kirim’da, Kerkük’te, Iran’daki Türk kardeslerimizin yasadigi sikintilar hepimizin sikintilari; Hocali’da yasanan acilar hepimizin acilaridir.” dedi. Bir zamanlar Atalarimizin hâkimiyetindeki topraklarda mutluluk ve adalet oldugunu belirten Pasayeva, "Dedelerimiz ne zaman Ortadogu’dan ve Balkanlar’dan çekildi, oralara kan ve gözyasi geldi. O yüzden gençlerimiz Gaspirali’yi tanimali ve daha çok çalismalidir.” diye konustu.