BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Çanakkale Zaferinin 100. Yilini Kutladi

Yayın Tarihi : 12/03/2015

Çanakkale Savasi ile ilgili belgesel gösterimiyle baslayan “Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destani” adli etkinlik, Çanakkale kahramanlari için söylenmis gazellerin yer aldigi tas plak dinletisiyle devam etti.

Sanatçi Recep Ergül, Çanakkale’ye özgü türküleri, ünlü bestekâr Amir Ates ile Türk musikisinin diger önemli isimleri tarafindan bestelenmis eserleri seslendirdi. Çanakkale’de sehit olan Bartinli askerlerin isim listesinin de gösterildigi programda Necip Fazil, Nazim Hikmet gibi sairlerin Çanakkale Zaferi için yazilmis siirleri sunuldu. Savas günlerine ait orijinal görüntülerin ve fotograflarin da yer aldigi etkinlik, kum sanati gösterisi ve fotograf sergisiyle son buldu.

Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskanligi tarafindan Bartin Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlige Vali Seyfettin Azizoglu, Garnizon Komutani Dz Kd. Alb. Mehmet Erdemir, Belediye Baskani Cemal Akin, Bartin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Il Jandarma Komutani Jan. Alb. Tekin Aktemur, Il Emniyet Müdürü Isa Aydogdu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.