Bartin Üniversitesi Bosna Hersek’te

Yayın Tarihi : 08/06/2014

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve beraberindeki heyet Bosna Hersek’in baskenti Saraybosna’da 3. Uluslararasi Bilim Kültür ve Spor Kongresine katildi. Uluslararasi Bilim Kültür ve Spor Derneginin Uluslararasi Herkes Için Spor Federasyonu, Balkan Herkes Için Spor Federasyonu, Türkiye Herkes Için Spor Federasyonu ve Bosna Hersek Olimpiyat Komitesinin destegiyle gerçeklestirildigi kongrede spor ve kültür; toplumsal baris ve uzlasiya ulasmanin güçlü araçlari temasi islendi.

Çesitli ülkelerden 286 kisinin katildigi Kongre Soma’da kaybettigimiz madencilerimiz için saygi durusuyla basladi.  Açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Soma’da yasanan facia ve Saraybosna’daki sel felaketinden dolayi yakinlarini kaybedenlere bassagligi diledi. Kongrenin hem bilimsel anlamda hem de kültürel anlamda bir köprü oldugunu ve bu tür organizasyonlarin devami için her zaman destek olmaya hazir olduklarini söyledi. Uluslararasi Bilim Kültür ve Spor Dernegi Baskani ve Bartin Üniversitesi BESYO Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bozkus desteklerinden dolayi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a tesekkür plaketini sundu.