BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi 6. Mezunlarini Verdi

Yayın Tarihi : 18/06/2014

Bartin Üniversitesi 2013-2014 akademik yili mezuniyet heyecani yasadi. Bu yil altincisi gerçeklestirilen törende Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinden 490, Mühendislik Fakültesinden 201, Orman Fakültesinden 487, Meslek Yüksekokulundan 694, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan 23 olmak üzere toplam 1895 ögrenci mezun oldu. Atatürk Sehir Stadinda gerçeklestirilen törende Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarini verdi.

“Soma’da yasanan elim kaza dolayisiyla milletçe derin bir üzüntü içerisinde olduklarini diyerek sözlerine baslayan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kazada hayatlarini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifa ve yakinlarina sabirlar diledi.

Bartin’in, bir üniversite kenti kimligi kazanmaya basladigini belirten Rektör Kaplan, “Artik üniversitemiz, sehrimizin ekonomik hayati basta olmak üzere, bilim, kültür ve sosyal hayatinin vazgeçilmez temel ögelerinden biridir. Üniversiteler, en yüksek düzeyde bilgi üreten ve bunu toplumsal alana tasimakla görevli yüksekögretim kurumlandir. Hem bölgesel hem de ülke kalkinmasinin öncü dinamikleridir. Üniversitemizin fiziki yapilanma sürecinin toplumsal destekle hizlandirilmasi, sehrimizin ekonomik, kültürel ve sosyal gelismislik gibi daha pek çok yönden kazançli bir kent hâline gelmesi demektir.” dedi.

Mühendislik Fakültemizin önümüzdeki yil yeni kampüste ögretime baslamasi için gerekli planlama ve hazirliklar yapildi.

Üniversitenin, yeni kampüs alanindaki yapilasmasini hizla devam ettirdigini belirten Rektör Kaplan, “Yeni kampüsümüzde Merkezi Laboratuvar ile Sayisal Derslik binasi ve 1 No’lu Trafo Binasi ve Dagitim Merkezi’nin insaati tamamlanmistir. Sayisal Derslik binamizda Mühendislik Fakültemizin önümüzdeki yil ögretime baslamasi için gerekli planlama ve hazirliklar yapilmistir. Sözel Derslik Binasi, Edebiyat Fakültesi Idari Binasi, Mühendislik Fakültesi Idari Binasi, Ögrenci ve Personel Yemekhane Binasi ile kanalizasyon, yagmur suyu ve yer alti galeri sistemi Ocak 2015 tarihi itibariyla bitirilmis olacaktir. Yapi Isleri ve Teknik Dairesi Baskanligi Binasi, 2 Nolu Trafo ve Jenaratör Binasi, Itfaiye Binasi, Atölye ve Garaj Binasi, Mediko-Sosyal Binasinin yapim ihalesinde son asamaya gelinmistir.” diye konustu.

Bartin merkezinde yasayan her alti kisiden biri üniversite mensubudur.

Üniversitenin yalnizca görkemli binalardan ibaret olmadigini belirten Rektör Kaplan, “Üniversiteyi üniversite yapan, bilimsel zihniyettir, yeni bilgi ve yöntem, teknik ve proje üretmek, ülke kalkinmasinda etkin rol alabilmektir, üniversitemizin zamanla sözünü ettigimiz bütün bu alanlarda basarili ve saygin bir üniversite olacagina dair kanaatlerimi sizlerle paylasmak istiyorum.” dedi. Kisa zamanda Bartin Üniversitesinin geldigi noktanin gurur verici oldugunu belirten Rektör Kaplan, “2008 yilinda 2 bin 100 ögrenci, 87 ögretim elemani ve 40 idari personelle ögretime baslamistik. Bugün 9 bin 86 ögrencimiz, 164’ü ögretim üyesi olmak üzer 436 ögretim elemanimiz ve 235 idari personelimiz bulunmaktadir. Bu demek ki Bartin merkezinde yasayan her alti kisiden biri üniversite mensubudur. Önümüzdeki ögretim yilinda üniversitemize 3 bin 255 kontenjan ayrilmistir. Buna göre olasi düsüsleri dikkate aldigimizda ögrenci sayimizin 11 bin dolayinda olacagini tahmin etmekteyiz. Bu yil mezun konumundaki ögrenci sayimiz 1920’dir.

64 yabanci uyruklu ögrencimiz üniversitemizde ögrenim görmektedir

Afganistan, Filistin, Fas, Irak, Iran, Kirgizistan, Azerbaycan ve Türkmenistan’dan olmak üzere 64 yabanci uyruklu ögrencimiz üniversitemizde ögrenim görmektedir. Bu sayilari daha da artirmak için Erasmus ve Mevlana degisim programlari kapsaminda çesitli üniversitelerle temaslarimiz devam etmektedir. Üniversitemizin 7 fakülte, 1 yüksekokul ile 2 meslek yüksekokulunda 114 farkli bölüm veya program mevcuttur ve bunlarin 73’ü aktif durumdadir. Kapali programlarin açilmasi, ögretim üyesi ihtiyaciyla oldugu kadar ögrencilerin barinma ve yurt ihtiyacinin karsilanmasiyla da yakindan ilgili bir konudur.

Yeni yurt ve ögrenci evlerinin yapilmasi için daha gayretli olalim

Geçen yildan itibaren ögrenci yurtlari ve evleri yapmak için güzel bir hareketlilik basladigini ifade eden Bartin üniversitesi Rektörü Prof. DR. Ramazan Kaplan, “Bartinli hemserilerime geçen yil oldugu gibi bu yil da tekrar sesleniyorum. Geliniz yeni yurt ve ögrenci evlerinin yapilmasi için daha gayretli olalim ve sehrimize daha çok ögrenci çekmek için gücümüzü seferber edelim. Bundan hem girisimcilerimiz hem de ögrencilerimiz kazançli çikacaktir.” diye konustu.

Yolunuz açik ve aydinlik olsun

Velileri çocuklarini okuturken gösterdikleri fedakarlik ve gün itibariyle yasadiklari mutluluk için tebrik eden Rektör Kaplan, mezun olan ögrencilerine hitaben de, “Bu yeni yolculugunuzda size, ailelerinizle birlikte saglik, basari ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz açik ve aydinlik olsun” dedi.

Bu isin üstesinden basariyla gelmenin hakli gururu ve sevinci içindeyiz

Ögretim üyelerini de tebrik etmeyi ihmal etmeyen Kaplan, “Isimiz, biçimlenmesi ve yetismesi son derece zor bir varlik yani insanoglunu gelecege hazirlamaktir. Bugün bu isin üstesinden basariyla gelmenin hakli gururu ve sevinci içindeyiz. Sizleri de en içten duygularimla kutluyor, bilimin rehberliginde daha nice memleket sevdalisi basarili gençler yetistirme yolunda gayretinizin ebedî olmasini saglik ve mutluluk dileklerimle temenni ediyorum” diye konustu.

Bugün bu stadyumda tek yürek oldular.

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu ise törende yaptigi konusmada, ülkemizi büyük muasir medeniyet seviyesinin üzerine çikaracak olanlarin gençler oldugunu söyledi. Vali Azizoglu, söyle konustu: “Bartin Üniversitesi, Sayin Rektörümüzün ifade etigi gibi 6 yilda çok büyük yol kat etmis ve bugün altinci mezunlarini veren gelecegimizin mimarlarini kutluyorum. Üniversite adi üzerinde üniversal demektir. Sinirlar ötesi sinirlarin disinda bilim ögreten bir kurumdur. Bilim insanlarin ortak deger ve maliysa biz de bilimi nerede bulursak oradan almakla hükümlüyüz. Üniversitelerimiz de böyle büyük ve onurlu görevi tasiyan bir kurumdur. Bugün burada mezun olan 2 bine yakin gencimiz yarin ülkemizin zorlugunu yasayacak ve mesakkatli bir hayata atilacaktir. Bugünden itibaren gelecegimiz artik mezun olan arkadaslarimiza emanettir. Bizim hayal edip yapamadiklarimizi mezun olan genç arkadaslarimiz basaracaklardir. Ülkemizi büyük Atatürk’ün ifade ettigi muasir medeniyet seviyesinin üzerine çikaracaklardir. Bugün burada ki tablo benim istikbale olan güvenimi ve inancimi daha da arttirdi. Anne babalarla, Bartinlilarla bütün ögretim üyeleriyle ve ögrencileriyle Bartin bugün bu stadyumda tek yürek oldular. Birlik ve bütünlük içerisinde 4 yil burada kendilerine misafir olan ögrencileri mezun etme bahtiyarligini yasiyorlar. Ben inaniyorum ki gelecegimiz ve bahtimiz açik.”