Bartin Üniversiteliler Dalis Egitimi Aliyor

Yayın Tarihi : 16/10/2012

Bartin Üniversitesi ve Bati Karadeniz Sualti Denizcilik Merkezi tarafindan Amasra Aqua Park havuzunda tanitim dalisi gerçeklestirildi.

Kirk ögrencinin katildigi tanitim dalisinda iki metre havuz dalisi yapildi. Ögrencilere, scuba olarak isimlendirilen BC regülatör, dalis tüpü ve dalis elbiselerinin kullanim amaçlari, teknikleri ve su altinda uyulmasi gereken güvenli dalis kurallari gibi bilgiler verildi. Tanitim dalisi sonunda, Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF)’nun öngördügü Sualti Sporlari Konfederasyon Birligi (CMAS) Bir Yildiz Dalici Belgesi egitimine katilacak yirmi ögrenciye Bati Karadeniz Sualti Denizcilik Merkezi tarafindan teorik ve pratik egitimler verilmeye baslandi.

Dalis egitimine katilan ögrenciler, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul’a, Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz’a ve Bartin Üniversitesi Spor Kulübü Akademik Danismani Ars. Gör. Murat Sarikabak’a tesekkür ettiler.