BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Bartin Cografyasi, Tarihten Gelen Sorumluluklar ve Öncelikler” Toplantisi

Yayın Tarihi : 09/04/2012

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartin Valiligi tarafindan düzenlenen “Bartin Cografyasi, Tarihten Gelen Sorumluluklar ve Öncelikler” toplantisina katildi. Bartin Halk Egitim Merkezi ve ASO Müdürlügü Konferans Salonunda yapilan toplantinin açilis konusmasini yapan Amasra Belediye Baskani Emin Timur sunlari söyledi: “Kanimizca son yillarin en önemli kazanimi Üniversitemiz olmustur. Dilegimiz, Bartin ve Amasra'nin, kömür havzasi misyonunu tamamlamis sayilarak Bartin Irmagi'ndan Amasra Limani'na uzanan bir üniversite kenti olmasidir. Üniversitemiz gelisip büyüdükçe cografya, doga ve tarih zenginliklerimiz ile kültürümüz üzerine akademik çalismalar yogunlasip ivme kazanacak; varlik potansiyelimizi bilimsel veriler isiginda taniyip ögrenecegiz. ” dedi.

Bartin, kültürlerin kesisme noktasinda

Daha sonra konusan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bartin, mimarisi bakimindan, kültür dokusu bakimindan kültürlerin kesisme noktasinda, batidan doguya dogru uzanan bir çizgide, bir kültür odaklanmasi bölgesinde bulunuyor. Bunun genel karakteristiginde de Bati kültürünü Bartin’a tasiyan ve kendi kültürünü de kaybetmedigi bir kültür odaklanmasini görüyoruz. Bunun en önemli kaniti da Osmanli-Türk mimari gelenegini temsil eden yapilarin varligidir. Bu yapilanma tarzi, ülkemizin gelecekte tutmasi gereken mimari politikalar bakimindan bir çikis noktasi, bir hareket noktasi olabilir. Yok ederek degismek çok kolaydir, ama koruyarak degismek ve gelismek zor olandir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ramazan KAPLAN'in Konusmasi

Bartin, üniversite ve turizm potansiyeli gelistirilirse ivme kazanir

Bartin’in artik bir üniversite sehri olarak anilmaya baslandigini belirten Rektör Kaplan, “Bartin’in, turizm potansiyelini ve üniversite varligini gelistirerek büyük bir ivme kazanacagini düsünüyorum. Dolayisiyla turizm, Üniversiteyi besleyen, Üniversite de turizmi besleyen çok ciddi bir varlik olarak karsimizda duruyor." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in ardindan konusan Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç, “Üniversitemiz, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olacaktir. Bu bir hayal degil. Yani kampüs alaninda su an insaatlar basladi. Bu çalismalar, önümüzdeki yillarda artarak devam edecek. Sonunda örnek bir üniversitenin orada dogdugunu göreceksiniz. Rektörümüze bu gayretlerinden dolayi tesekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Sözen: Üniversitemiz, bize egitimin yüceligini gösteren bir varlik

Daha sonra konusan Çekül Vakfi Baskani Prof. Dr. Metin Sözen, Üniversitemiz hakkinda sunlari söyledi: “Ilk üniversitelerle siki bag kurmaya burada Orman Fakültesiyle basladik. Onlar ile birlikte, orman ürünlerini, orman korumasini ve endemik bitkilerin gelecegini saglamak için bu toplantilari bu salondan yansitarak yaptik. Bu bakimdan Üniversitemizin, bu boyutlara ulasmasi; egitimin diriligini, yüceligini ve gücünü gösteren bir varlik olmasi beni çok mutlu etti. Bu nedenle basta Sayin Rektörümü ve degerli ögretim kadrosunu sevgiyle kucakliyorum."

Çekül Vakfi Baskani Prof. Dr. Metin SÖZEN'in Konusmasi

Ayrica konferansta Üniversitemiz ögretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Selma Çelikyay, “Parthenia ve Amastrist Için Kentsel Tasarim Stratejileri” konulu, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar ise “Bartin Irmagi ve Yakin Çevresinin Peyzaj Planlama Odakli Turizme Kazandirilma Projesi” konulu sunumu yapti.