BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Aryalardan Türkülere konseri

Yayın Tarihi : 04/10/2011

Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafindan Üniversitemizde "Aryalardan Türkülere" adli konser düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçilarinin sahne almasiyla baslayan konserde, aryalar ve Anadolu'nun çesitli yörelerinden derlenen türküler seslendirildi.

Ücretsiz olarak düzenlenen ve aryalardan türkülere çok çesitli eserlerin dinleyicilerle bulustugu konsere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Il Kültür ve Turizm Müdürü Dervis Özbay ile çok sayida sanatsever katildi.

Açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, sunlari söyledi: "Hayatin kati kurallari içerisinde sanat, insana siginilacak bir liman gibi geliyor. Eger sanatin çesitli kollari olmasaydi hakikaten insanoglunun hayati tekdüze olacakti. Dolayisiyla sanatsal faaliyetler bizim kendimize yeniden dönmemize, hayati bir baska boyutuyla yeniden sorgulamamiza firsat veriyor. Sunu kabul etmeliyiz ki hiçbir milletin müzigi, bir baska milletin müziginin yerini tutamaz ve özdes olamaz. Son zamanlarda Türk müzigi eserlerinin Bati müzigi formlarinda yorumlandigini görüyoruz. Türk müziginin modern bir anlayisla yorumlanmasi, bu anlamda tutulmasi gereken yollardan biridir."

Bartin'da ilk defa düzenlenen ve aryalar ile Anadolu'nun çesitli yörelerinden derlenen türküleri içeren "Aryalardan Türkülere" adli konserin sonunda, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçilari ayakta alkislandi. Rektör Kaplan, konser sonunda sanatçilara çiçek takdim etti.

Etkinlik ile Ilgili Fotograflar