Amerikali Ögretim Üyesinden BÜ’de Konferans

Yayın Tarihi : 28/03/2012

Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Gencel’in davetlisi olarak Üniversitemize gelen ABD Kuzey Teksas Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Witold Brostow tarafindan “Termoelektrik Cihazlarin Hizmet Ömrünü Uzatmak: Ihtiyaç ve Gereksinimler” konulu bir konferans verildi. Termoelektrik cihazlar hakkinda bilgiler veren Prof. Dr. Witold Brostow, konu ile ilgili sunlari söyledi: “Öncelikle sunu söylemek isterim ki geldigim Kuzey Teksas Üniversitesi 36.000 kisilik büyük bir üniversite. Burada gördügüm kadariyla Bartin Üniversitesi de Teksas Üniversitesi ile ayni yolda yürüyor. Bugün sizlere anlatacagim projeler üzerinde iki yildir çalisiyoruz. Bu projeler bizler için çok önemli. Termoelektrik cihazlarla ilgili çok uzun zamandir bilinen bazi seyler var. Hemen hemen her evde buzdolabi vardir. Bu buzdolaplarindan atilan kloro floro karbon gazinin atmosfere çok büyük olumsuz etkileri oluyor. Bizler bu gaz yerine sogutmada termoelektrik gücü kullanabilirsek ozon tabakasina verilen zarari çok daha aza indirgemis oluruz.”