BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Almanya’dan Rektör Kaplan’a ziyaret

Yayın Tarihi : 25/06/2012

Almanya Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili ve Parti Iç Isleri Sözcüsü Dr. Dieter Wiefelspuitz, sendikaci ve yerel politikaci Gerhard Püchel, Multi Kültür Dernegi Genel Müdürü Kenan Küçük nezaretinde gelen Siyasal Bilgiler Fakültesi ögrencisi Dennes Küçük ile Gazetecilik ögrencisi Lara Enste, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’i makaminda ziyaret etti.

Milletvekili ve Parti Iç Isleri Sözcüsü Dr. Dieter Wiefelspuitz, ileride 20 bin ögrenci kapasitesine ulasmayi hedefleyen Üniversitenin, henüz küçük bir il olan Bartin’in çehresini önemli ölçüde degistirecegini söyledi. Türkiye’nin son yillarda egitim alaninda çok ciddi yatirimlar yaptigini belirten Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bu çerçevede bilimsel arastirmalara da çok önemli paylar ayrildi.” dedi.

Milletvekili Wiefelspuitz, Rektör Kaplan’a derse girip girmedigini sordu. Rektör Kaplan, ders vermeyi çok sevdigini, Üniversitemizin Edebiyat Fakültesinde derse girdigini söyledi. Almanya’daki üniversitelerle görüsmeler yapildigini belirten Rektör Kaplan, “Almanya'da Göttingen Üniversitesi ve München Teknik Üniversitesiyle ikili anlasmalar yapildi. München Teknik Üniversitesindeki Gida Teknolojisi Merkezini, Üniversitemizde de olusturmak istiyoruz.” diye konustu.

Daha sonra Üniversitemiz kampüsünü gezen Almanya’dan gelen misafirler, ögrencilerle sohbet etti. Ayni zamanda kendisi de bir hukukçu olan Dr. Dieter Wiefelspuitz, yazdigi kitabi ileride açilacak olan Hukuk Fakültesinin ögrencilerinin yararlanmasi için Üniversite kütüphanesine hediye etmek istedigini söyledi.