BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Ahmet Yenilmez Oyunuyla Büyüledi

Yayın Tarihi : 30/05/2016

 Üniversitemiz 8’inci Kurulus Yil Dönümü etkinlikleri kapsaminda basarili oyuncu Ahmet Yenilmez “Atayurt’tan Anadolu’ya Göç” adli tek kisilik oyunu sahneledi. Konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlikte Yenilmez, Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya göçünü ve Anadolu’yu vatan haline getirmesini dramatik bir sekilde aktardi. Ayrica Yenilmez, oyununda Osmanli Devleti’ni parçalayan çevrelerin günümüzde ayni oyunlari Türkiye Cumhuriyeti’ne de yapmaya çalistigina dikkat çekerek izleyenlere duygu dolu anlar yasatti.  

Oyunun sonunda ise Yenilmez, Bartin’in ülkenin sosyal ve kültürel dokusunu koruyan nadir illerinden biri oldugunu belirterek, Bartin ve Bartin Üniversitesi’ni neden sevdigini anlatti. Yenilmez, “Çünkü buralarda yüksek katli binalar ve alisveris merkezleri yok, dogasiyla insani büyüleyen bu sehirde, gelenekleriniz korunarak gelecek nesillere aktariliyor. Tüm bunlar bu huzurlu sehri özel yapiyor.” dedi.

Etkinlik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in, Yenilmez’i tebrik ederek  basarili oyuncuya çiçek vermesiyle son buldu.